Kesän 2018 bucket list

Kesä on täällä taas

Istutaan hiljaa missä raiteet risteytyy

On tuulensuoja valkea taivas

Sanoja käännellään kuin muovailuvahaa

Ajatellaan näkevämme samat kasvot lumimiehen

Sopivasti muistetaan vain puolikas totuus siitä kuinka vapaita ollaankaan 

Ollaanko tämä kesä näin? Puistojen katveissa toistuvat kuviot

Ollaanko tämä kesä näin?

 

 Aina kun kevät kääntyy kesäksi alkaa mun päässä soida tuo Olavi Uusivirran kappale. Ja se soi, koko kesän se soi. Eikä se haittaa, koska siitä se kesä alkaa ja sillä se jatkuu. Tänä vuonna kesä tupsahti ihan äkkiarvaamatta ja nurkan takaa. Ihanasti lämmittävä aurinko ja hetkessä vihreäksi muuttunut maisema. Kaikki on vähän etuajassa ja mieli miettii, että kohta tämä on ohi. Sisäinen vuodenaikakello on ihan sekaisin ja näyttää heinäkuuta. Mutta alussahan tämä kesä on, onneksi. Ja ihan hyvä vähän listailla mitä haluaisin tänä kesänä tehdä. En mitään ihmeellistä, pieniä juttuja vaan. Pääasiassa nautiskella ja fiilistellä, ilman pakottavaa tarvetta juosta ympäriinsä.

- hoidan kukkia ja puutarhaa. Se on nyt siinä kuosissa, kun sen pitääkin olla. Hillitysti kasveja, niin ettei sen hoito ala ylenmäärin ahdistamaan. Periaatteessa nurmikon leikkaus ja viheliäisten rikkaruohojen nyppiminen silloin tällöin riittää. Kesäkukkia kastelen ja niille juttelen, nypin kuivat kukat pois ja hellittelen niitä kasvamaan isoiksi ja vahvoiksi. Pioneille kerron, että niiden kukinta se vasta minut onnelliseksi tekeekin ja odotan ensimmäisten nuppujen puhkevan kukkaan. Tomaatti, kurkku ja paprika saa  kasvaa pikkuruisessa kasvihuoneessa. Rumahan se muovinen häkkyrä on, mutta ehkä ne ei niin estetiikasta välitä. Kunhan lämpöä, vettä ja valoa riittää.

- seilaan saimaalla pelottomana kohti tyrskyjä. Tarkoittaa, että toivottavasti meidän pikkuruinen Bella pääsisi tänä kesänä hieman enemmän vesille kuin viime kesänä ja löytyisi kauniita iltoja soudella soutuveneellä ja vaikka vähän kalastella. Minä en ole suurten joukkojen tai hälinän ystävä, joten veneretket suuntautuvat yleensä lähisaareen picnic-korin ja hyvän kirjan kera. Siinä kalliolla on hyvä nauttia auringosta ilman turhaa meteliä. 

- teen kesäretken Helsinkiin rakkaani kanssa. Se on minun syntymäpäivälahjani hänelle ja sisältää ylellisen hotellin, hyvän illallisen ja leppoisaa kiertelyä kesäisessä pääkaupungissa. Toivotaan että sää suosii. 

- heinäkuussa hypätään Finnairin sinivalkoisille siiville ja lennetään Napoliin. Sieltä matka jatkuu Caprille muutamaksi päiväksi ja loppuloma vietetään Procidan pikkuisella saarella. Jotenkin en malta odottaa. Napolin rähjäisyyttä, Caprin hienostunutta kauneutta ja uuden tuttavuuden, Procidan söpöisiä pastellitaloja. Luulen, että tiedossa on täydellisen rentouttava loma ilman pakollista lomaohjelmaa ja nähtävyyksien katselua. Se hyvä puoli tutuissa kohteissa on, että voi vaan olla ja nauttia. 

- heinäkuun lopulla menen akvarellimaalauskurssille. Viikonlopun kestoisen kurssin vetää Urpo Martikainen ja se pidetään GalleriArin tiloissa. Jännittää aika paljon, koska vastahan minä olen herätellyt vanhan harrastukseni henkiin ja vähän epävarmaa se homma vielä on.  Mutta lapsellisen innostunut olen ja salaa vähän tyytyväinenkin tuotoksiini. Toivottavasti kurssi antaa hyvät opit ja varmuutta maalaamiseen.

- haluaisin mennä telttaretkelle jonnekkin saareen. Syödä eväitä ja paistella makkaraa. Lukea kirjaa. Istuskella rantakalliolla iltamyöhään ja ihastella saimaata ja hiljaisuutta. Sitten kömpiä makuupussiin ja herätä aamuvarhain linnunlauluun. En tiedä olisiko todellisuus näin ihanaa pienessä teltassa kahden koiran kanssa, mutta ainahan sitä voisi kokeilla. Ensin pitää hommata se teltta. 

- riippumatto, aurinko ja hyvä kirja. Aurinkotuoli, aurinko ja hyvä kirja. Viltti, aurinko ja hyvä kirja. Kaikki komboja jotka toimivat ja jotka kuuluvat aurinkoisten vapaapäivien ohjelmaan. 

- mansikoita, kirsikoita, mustikoita, jäätelöä, grillausta..mikäs kesä se ilman herkuttelua olisi? 

- lähimatkailua voisi harrastaa..Puumala, Lappeenranta, Savonlinna. Täydellisiä kesäpaikkoja ihan lähellä. Pitstop sopivan mielenkiintoisen kahvilan kohdalla ja matka jatkuu. Jäätelöt auringossa ja kotimatkalla kerätty kimppu kesäkukkia ojanpientareelta. 

- ystäviä haluaisin tavata myös, enemmän kuin arjen kiireissä kerkeää. Lämmin ilta, hyvää seuraa ja kuohuvaa lasissa. Voisiko olla parempaa?

 

Ehkä mä eniten kuitenkin odotan mun ekaa oikeaa kesälomaa vuosiin. Sellaista, josta ei yrittäjävuosina oikein osannut haaveillakkaan. Sellaista lomaa, että heti kesälomareissun päätteeksi ei tarvitse mennä työpaikalle, vaan saa hyvällä omallatunnolla jäädä, noh, lomailemaan. Ihan mahtavaa. 

Musta tuntuu, että tästä tulee ihan loistava kesä.