Kesän helpoin jäätelö

Harvoin olen mistään ohjeesta innostunut niin paljon kuin tästä kotitekoisesta jäätelöstä. Se syntyy vaivattomasti kahdesta aineesta ja makuvaihtoehtojen kirjo on rajaton. Aiemmin olen tehnyt jäätelöä jäätelökoneella, mutta jäätelömassan keittäminen siihen on jotenkin työlästä puuhaa. Samoin ohjeet, joissa jäätelöä käännellään pakastuksen aikana eivät oikein iske. Mutta tämä..voiko nerokkaampaa ohjetta jäätelön rakastajalle enää löytyä? 

Ihanan kermainen ja herkullisen pehmeä, juuri niinkuin jäätelön tuleekin olla. Ja ne maut..mansikkaa ja marenkia, suklaata ja keksejä, sitruunaa ja vadelmaa. Ihan mitä Sinun vain tekee mieli.

MANSIKKA-MARENKIJÄÄTELÖ

5 dl kuohukermaa

1 prk kondensoitua maitoa

tuoreita mansikoita paloiteltuna

marenkimurua

kinuskikastiketta

Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää kondensoitu maito kermavaahdon sekaan, vatkaa vielä kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita mansikanpalaset ja marenkimuru massan sekaan. Kaada jäätelömassa vuokaan ( esim. leipävuoka on hyvä vaihtoehto). Lorauta päälle kinuskikastiketta ja pyörittele varovasti jäätelömassan sekaan, niin että päälle syntyy kauniita kuvioita.

Peitä kelmulla ja jäädytä noin 5 tuntia. 

( pieni varoituksen sananen tähän kohtaan..todennäköisesti tulet käymään lusikan kanssa pakastimella parikin kertaa, ennenkuin jäätelö on valmista)