Kesän herkullisin jäätelö

Kahden raaka-aineen itse tehty jäätelö

Tämä ohje on ollut täällä aiemminkin, mutta onhan se nyt niin hyvää että ansaitsee olla toisenkin kerran. Eli viikonlopun ostoskoriin kermaa ja kondensoitua maitoa ja vappuherkun ainekset on kasassa.

Jäätelö - kevään itseoikeutettu herkku heti auringon ensisäteiden lämmittäessä. Jäätelökioskin ohi ei vaan voi kävellä, koska tottahan se ensimmäinen ulkona nautittu jäätelö tuo viimeistään kesän. Uusia makuja löytyy joka vuosi, niin sieltä kioskista kuin kaupan pakastehyllystä. Ja ihan tilastojenkin valossa suomalaiset ovat jäätelökansaa, syödäänhän meillä jäätelöä vuodessa 13 litraa henkeä kohti. Suomessa jäätelön syönti ei itse asiassa keskity pelkästään kesäkauteen, vaan jäätelön menekki on aika vakio läpi vuoden. Viime vuosina läpi ovat lyöneet erilaiset premiun- ja artesaanijäätelöt, aidot maut ja lisäaineettomuus. Jäätelössäkin kaivataan vähän luksusta ja siihen ollaan valmiita panostamaan.

Ja tottahan tuota herkkua voi kotioloissakin valmistaa. Se ei vaadi jäätelökonetta tai monimutkaisia työvaiheita, kaksi raaka-ainetta riittää sekä kärsivällisyyttä odottaa herkun valmistuminen. Tällä ohjeella syntyy suussa sulava premiumluokan jäätelö. Ihanan pehmeä ja sopivan makea herkku, jonka voit maustaa oman makusi mukaan. Lisää sekaan suklaahippuja, marjoja, marenkia, kinuskikastiketta. Mikä nyt hyvältä maistuisi, tässähän vain taivas on rajana. Minun versiossani makuina on vaahtokarkki ja suolapähkinä. 

 

JÄÄTELÖ

4 dl kuohukermaa

1 prk kondensoitua maitoa (makeutettu)

haluamasi lisukkeet, esim suklaarouhe, marenki, marjat

Vatkaa kerma kovahkoksi vaahdoksi. Lisää kondensoitu maito suoraan purkista ja kääntele varovasti sekaisin. Lisää haluamasi lisukkeet. Kaada seos pakastuksenkestävään vuokaan ja anna pakastua yön yli. Ota jäätelö sulamaan hetkeksi ennen tarjoilua.