Kesän parhaisiin lukuhetkiin - Flavia de Luce

Kesä on kaikin puolin kevyttä aikaa ja silloin myös kirjallisuuden soisi seuraavan samaa trendiä. Lomalla on aikaa lukea ja minun vinkkini riippumattoon tai laiturille on Alan Bradleyn loistava ja sopivan kepeä Flavia de Luce-sarja. Huippumenestykseksi maailmalla kivunnut kirjasarja kertoo 11-vuotiaasta Flaviasta, pikkuvanhasta harrastelijasalapoliisista 50-luvun Englannissa. 

Flavia on omalaatuinen lapsi, perheen nuorimmainen joka asuu isänsä ja kahden sisarensa kanssa ränsistyneessä Buckshawin kartanossa, Englannin maaseudulla. Suloinen myrkynkeittäjä, joka viihtyy edesmenneen Tar-enonsa kemianlaboratoriossa ja vapaa-aikanaan onnistuu sekaantumaan pikkukylää kohahduttaviin kuolemantapauksiin. 

Bradleyllä on loistava taito kannatella tarinaa alusta loppuun. Humoristista kerrontaa, jännittäviä juonenkäänteitä ja pikkuisen murhia väliin. Kaiken keskiössä Flavia joka kaipaa vuorikiipeilyonnettomuudessa kadonnutta äitiään ja vihaa siskojaan. Ihanan vanhanaikaisia murhamysteereitä, uuden ja raikkaan päähenkilön seurassa. Niitä kirjoja, joita lukiessa tämän maailman pahuudet ainakin hetkeksi unohtuu. Taatusti koukuttavaa. 

Tällä hetkellä kirjoja on suomeksi ilmestynyt seitsemän ( huomasin juuri, että se seitsemäs puuttuu vielä meidän kirjahyllystä). Eli jos tykkäät Neiti Marplesta, Hercule Poirotista tai ylipäätään brittiläisestä maaseutumeiningistä ennen vanhaan, niin varmasti rakastut tähänkin. 

Ps. Suomalaisen kirjakaupan pokkarialessa näytti olevan ainakin pari Flavia-kirjaa..joten kipin kapin sinne :)

EDIT. Seitsemäs Flavia-kirja ilmestyykin vasta lokakuussa.