Paahdettu kukkakaali

Kokonaisena uunissa paahdettu kukkakaali on kyllä herkkua. Kovin kuvauksellinen se ei kylläkään ole. Mutta eipä anneta sen häiritä, eikö se vanha sananlaskukin jo sano että moni kakku päältä kaunis jne. Mutta asiaan. Harvinaisen simppeli ohje ja ihan hyvä vaihtoehto keitetylle kukkakaalille. Toimii ihan tälläisenään tai sitten lisukkeena. Uskaltaisin väittää, että maistuu niillekkin ketkä ei normaalisti niin tästä kasviksesta hurmaannu.

KOKONAISENA PAAHDETTU KUKKAKAALI

1 kukkakaali

voita / oliiviöljyä

suolaa, mustapippuria

pestoa tms maustetahnaa ( ei pakollinen)

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Poista kukkakaalista kanta ja lehdet. Tyrkkää kukkakaali uunivuokaan ja sivele päälle voita / oliiviölyä ja mausteet. Jos käytät pestoa, laita se myös tässä vaiheessa. 

Laita kukkis uuniin ja  paahda sitä noin 1,5 tuntia. Sivele välillä pintaan lisää voita / oliiviöljyä ja pestoa. 

Ja se olikin siinä. Helppoa ja hyvää. 

Ps. Minä sivelin pintaan pistaasipestoa, mikä oli loistava valinta. Eli jos jossain eksyy näköpiiriin, niin suosittelen ostamaan.