Kuvausharjoituksia ja pari ajatusta

Keväästä

Talvivaatteet on varastoitu ja ballerinat odottaa kesäkatuja. Uusi ihana kesämekko roikkuu vaatekaapissa, viimeistään kahden viikon päästä laitan sen päälleni hääjuhliin. Piha on haravoitu, istutuslaatikot täytetty mullalla ja kesäkukkaistutukset suunniteltu. Olen kävellyt metsässä ja ihastellut kevään tuoksua ja joutsenten muuttoa. Jäiden lähtöä, kun ihan uusi maailma näyttäytyy sinisen kaikissa väreissä. Mä olen valmiina. Joten kevät ja lämpimät kelit teitä odotellaan ja voitte tulla. Ihan vaikka nyt heti. Hiirenkorvat ja tulppaanit..teitäkin odotan malttamattomana. Ja jaksan kyllä odottaa, koska se hetki kun    yht´äkkiä huomaa koivujen puhjenneen vihreään loistoon, on joka kevät yhtä maaginen. 

Joten Neiti Kevät, tule jo pois piilosta. Sinut on nähty.

Rakkaudesta ensi silmäyksellä ja yksi vähemmän romanttinen lahja

 Se uusi mekko. Täydellinen, sini-valkoraidallinen ja rusetti vyötäröllä. Sanokoot mitä sanovat vaakaraidasta ja sen epäedullisuudesta vartalolle, mutta minä rakastan sitä. Rakkautta ensisilmäyksellä ja kaikkihan sen tietää miltä se tuntuu.

Herra T myös ilahdutti minua lahjalla yksi kaunis päivä. Ruusu? Hajuvesi? No ei sinnepäinkään, vaan ikkunanpesuri. Ei ehkä romanttisin lahja, mutta käytännöllinen. Ja onhan siinä taustalla kaunis ajatus, helpottaa jokakeväistä urakkaani                   ( nimenomaan MINUN urakkaani. Niin tasa-arvoinen kuin tämä avioliitto onkin, niin ikkunanpesusta ei neuvotella) ikkunoiden kanssa. Rakkaudesta tähän laitteeseen en voi puhua, mutta sanotaan että me tullaan hyvin juttuun ja suhde tulee syvenemään mitä lähemmäksi kesää mennään.

Lomasta ja loman pituudesta

Ihana kesäloma, viikkokaupalla joutilaisuutta ja lepoa? No ei. Yrittäjänä voin vain haaveilla oikeasta, pitkästä kesälomasta. Kokonaisesta lomakuukaudesta. Sen sijaan saan oikeastaan noukittua kesästä parhaat palat päältä, eli pitkät viikonloput ja aurinkoisten päivien ex-tempore lomapäivät. Se on kuulkaa parhautta se, kun voi valita kesälomapäiväksi sen heinäkuun helteisen keskiviikon. Jos siis tuntuu siltä. Yrittäjän vapaus. 

Tänä vuonnä heitän haikeat terveiset ikuiselle rakkaudelleni ja sielunmaisemalleni Etelä-Ranskalle ja teen pari syrjähyppyä. Ensin Vilnaan ja myöhemmin Berliiniin. Toinen on kaunis kuin karamelli ja toinen vähän rujomman puoleinen. Ihan hyvä rikkoa rutiineja, paluu vanhan rakkauden luo saattaa tuntua vuoden päästä paljon ihanammalta.

Kesästä 

Meidän pikkuruinen vintage-vene, Pantoufle, saa tänä kesänä kuljettaa meitä taas pitkin sinistä Saimaata. Eväskori takapenkille, piskit syliin ja nokka kohti lähisaaria. Päiväkahvit Lietveden kioskilla ja aurinkoa Vattusaaressa. Norppakin olisi kiva treffata, mä kuulin missä niitä on. 

Puumala, Savonlinna ja Tampere nyt ainakin. Ja ystäviä tottakai. Mansikoita ja paistettuja muikkuja. Riippumatossa loikoilua hyvän kirjan kanssa. Kuoharia laiturilla, kippis ihan mille vaan. Yötön yö. Uintiretkiä, metsässä samoilua.

Ei mitään ihmeellistä, vaan niinkuin hyvä on.