Lähdettiin kauas pois, sinne mis on lämmin..

Loma, kaukana jossain. Palmujen alla, siellä missä hiekka on valkoista ja meri turkoosinsininen. Viikko Malediiveillä teki tehtävänsä. Ja mitä me sitten lomalla tehtiin? Ladattiin akkuja, tankattiin aurinkoenergiaa ja d-vitamiinia. Snorklattiin kristallinkirkkaissa vesissä ihastellen kalaparvia. Mykistävin hetki oli nähdä majesteettisen mantarauskun lipuvan ihan lähellä ja kilpikonnan uiskentelevan vieressä. No nemot on aina yhtä ihania. Nautittiin delfiiniparven ilakoinnista veneen vierellä.Niitä voisi katsella loputtomiin.

Uitiin ja nautittiin auringosta. Varpaat hiekassa ja iho aurinkovoiteesta tahmeana käänneltiin hiljalleen kirjan sivuja. Läheisestä kojusta käytiin vesimelonismoothieta ja jääkylmää coca colaa. Kahlattiin läheiselle hiekkasärkälle istumaan ja ihmettelemään veden kirkkautta ja pinnan alla uiskentelevia klovnikaloja. Mietittiin, että tässä hetkessä on kaikki onnen avaimet. 

 Syötiin hyvin ja nukuttiin vielä paremmin. Päiväunet ja ihanan pitkät yöunet. Luettiin kirjoja, seurailtiin paikallisten elämää. Se on jotenkin niin yksinkertaista. Perheitä lennättämässä leijoja, naisia uimassa kaavut päällä ja lapsia onkimassa. Miehet korjailemassa veneitä tai ihan vain istuskelemassa varjossa. 

Tehtiin kävelyretkiä rantaan ennen auringonlaskua ja käveltiin pitkin rantahiekkaa paljain varpain. Kerättiin simpukoita ja ihmeteltiin rapujen puuhailuja. Avara luonto ihan livenä.Nautittiin uskomattoman kauniista auringonlaskuista. 

Juotiin appelsiini- mango-vesimeloni- ja sitruunamehuja. Sitruunamehusta tuli suosikki ja parasta sai omassa hotellissa. Hyvänä kakkosena oli rantakadun Rehendi-ravintola. Ne taisi laittaa sekaan myös limeä. Illallinen nautittiin aina rannalla, varpaat hiekassa ja kynttilänvalossa. 

Käytiin yökalastuksella ja nautittiin saalis läheisellä hotellilla. Upea tunne lähteä Intian valtamerelle auringonlaskun aikaan ja palata takaisin tähtitaivaan alla. 

Aika pieniä juttuja, mutta niitäkin tarvitaan. Mun vinkki onnistuneeseen lomaan on se, ettei suorita sitä. Kunhan vain nauttii ja kerää muistoja. Niihin on hyvä palata.

Ihan loistava loma ja täydellinen rentoutuminen. Siitäkin huolimatta, että lähdön riemua varjosti Malediiveille asetettu poikkeustila. Hetki jo mietittiin kohteen vaihtoa, mutta onneksi päätettiin lähteä. Poikkeustila ei näkynyt missään, kaikki oli niinkuin ennenkin. Ihania ihmisiä, hymyilevää asiakaspalvelua ja hyvää fiilistä. 

Mennen ja tullen vietettiin yö Dohassa, Qatarissa mutta tästä lisää myöhemmin. 

Täältä voit lukaista miten näihin maisemiin pääsee vähän pienemmällä budjetilla.