Lempeä aamu - vaniljainen chia-vanukas

Aamut on aika ihania. Ikinä ei tiedä mitä päivä tuo tullessaan, joten siihen kannattaa valmistautua jo heti aamusta.

Mulla on jotenkin sellainen ajatus, että hyvä aamu tarkoittaa lähtökohtaisesti onnistunutta päivää.

Siksi pyrin tekemään omista aamuistani mahdollisimman kiireettömiä ja lempeitä. Sellaisia, että on aikaa söpöstäytyä ja pohdiskella vähän vaatteita. Pieni lenkki koirien kanssa rantamaisemissa, niillä nyt ei tunnetusti ole aamulla kiire. Ehdottomasti hyvä aamu vaatii vähän myös sellaista tupsuttelua, jonka aikana et saa mitään aikaiseksi. Ja tietysti hyvään aamuun kuuluu hyvä aamupala. Ehdottomasti kauniisti esille laitettuna. Se jos mikä nostaa arjen vähän ylemmäksi. Ne pienet asiat.

Yksi minun lempiaamiaisistani on vaniljainen chia-vanukas, joka valmistuuu yön aikana. Kaksi ainesosaa ja kasa lempimarjoja. Chia-siemenet ovat minun myönnytykseni ulkomaisille superfoodeille, koska tämä on yksinkertaisesti hyvää ja raikasta. Niin ja helppoa tietysti.

VANILJAINEN CHIA-VANUKAS & TUOREET MARJAT 

2,5 dl vaniljasoijamaitoa

3-4 rkl chia-siemeniä

tuoreita marjoja

Kaada vaniljasoijamaito lasipurkkiin ja sekoita chia-siemenet sekaan. Sekoittele lusikalla ja laita jääkaappiin yön yli. Kannattaa sekoittaa myös pari kertaa vaikkapa hetken päästä, ettei vanukas paakkuunnu. Ylimääräistä makeutusta ei tarvita, koska vaniljamaito maustaa vanukkaan sopivasti.

Lisää päälle marjat ja nauti aamiaiseksi.