Luumumarmeladi

Tämän vuoden joulutorttutäytetrendi on ollut vihreät kuulat. Uskaliaimmat kokeilevat vaahtokarkkeja tai suklaakonvehtia. Itse olen sen verran vanhanaikainen, että ainoa oikea täyte joulutorttuihin on se perinteinen luumuhillo. Eikä mikä tahansa hillo vaan ihan itse rakkaudella keitelty marmeladi. No ihan oikeasti kaupan luumumarmeladit ovat oikein mainioita, mutta tätä itse tehtyä kannattaa kyllä kokeilla. Kanelitanko ja tähtianis tuovat tähän hilloon ihanan jouluisen maun ja liian makeaakaan tämä ei ole. 

LUUMUMARMELADI

2 pss ( 400 g) kuivattuja luumuja

1 dl marmeladisokeria ( hillosokeria)

loraus vettä ( sen verran etteivät luumut ihan peity kattilassa)

1 kanelitanko

2 tähtianista

( tai yksi vaniljatanko)

Kaada luumut kattilaan ja lisää vettä niin, että luumut eivät peity ihan kokonaan. Lisää sokeri ja mausteet. keittele hiljalleen niin kauan, että luumut pehmenevät. Poista kanelitanko ja tähtianikset ( tai vaniljatanko) ja soseuta sauvasekoittimella sileäksi. Purkita puhtaaseen tölkkiin.