Marraskuu, oot silti aika ihana

Vaikka on pimeää ja märkä asfaltti vie viimeisenkin valonsäteen. Vaikka oikein mikään ei huvittais ja tekisi  mieli vaan käpertyä sohvannurkkaan tai peiton alle. Vaikka mieli miten yrittää hokea, että marraskuu on musta hauta. Vaikka on harmaata ja tuhruista ja vähän nihkeetä.

Silti oot ihana. Marraskuussa ripustellaan jouluvalot ( okei, kausivalot) ja hämärän hyssyssä poltellaan kynttilöitä. Jouluradio alkaa soimaan ja sehän on aika ihanaa. Marraskuussa voi jo hyvällä omallatunnolla paistaa joulutorttuja, siemailla glögiä ja ostaa ensimmäisen paketin piparkakkuja. Ihan ok on myös korkata ensimmäinen konvehtirasia, koska marraskuu ja pimeys. Marraskuussa voi myös ihan luvan kanssa vähän laiskotella. Ottaa jonkun suoratoiston sarjamaratonin tai lukea hyvää kirjaa ilman että pitäisi tehdä just jotain muka tärkeää.

Marraskuussa voi alkaa odottamaan pakkasta ja kirpeitä kelejä, ensimmäisiä lumihiutaleita. Marraskuinen metsä on myös upea. Kirkkaanvihreänä puskeva sammal muuten harmaassa maisemassa piristää omalla oudolla tavallaan. Keltainen rantaheinikko vasten harmaata järvenpintaa on uskomattoman kaunis. Ja kun marraskuun harmaus vähän hellittää, hetken välähtävä aurinko ja illan kirkas tähtitaivas tuo hymyn huulille. 

Että asennekysymyshän tämä vain on. Keskity hyvään ja etsi ne pienetkin ilot, jotka vaan saatat löytää. Ei tää marraskuu niin paha ole. 

Ihanaa sunnuntai-iltaa ja iloja tulevaan viikkoon <3