Miniloma New Yorkissa

Onko neljän päivän New Yorkin reissussa mitään järkeä ja mitä siinä ajassa kerkeää tehdä ja nähdä? Toki on ja paljonkin. Kunhan tekee järkevän suunnitelman matkalle, asennoituu oikein aikaeroon ja pitää mielen kirkkaana niin miniloma Nycissä on ihan loistava vaihtoehto. 

Maisemat Empire State Buildingista

Ensinnäkin hotelli. Meidän hotelli lähellä Times Squarea osoittautui nappivalinnaksi. Sata metriä 5th Avenuelle ja pari korttelia Empire State Buildingille ja Macy`s tavaratalolle. Kaikkea kivaa kävelymatkan päässä ja metroasema ihan kulman takana. Lisäksi hotelliyöpymiseen kuului ihan loistava aamiainen, mikä on aina plussaa. 

http://www.marriott.com/hotels/travel/nyctm-fairfield-inn-and-suites-new-york-manhattan-fifth-avenue/

Toiseksi matkasuunnitelma. Kun aika on rajallinen kannattaa miettiä tarkkaan mitkä on juuri ne kohteet, jotka haluaa nähdä. Me suunnattiin ensimmäisenä aamuna heti kahdeksalta Empire State Buildingiin. Ensinnäkin aikaeron takia tulet nousemaan ylös Suomen ajassa, joten kahdeksan aikaan olet jo hyvinkin reippaana valloittamaan Manhattanin. Lisäksi vältät suurimmat jonot aamuvirkkuna ja pääset aika rauhassa ihailemaan alhaalla siintävää kaupunkia. 

Muuten meidän suunnitelmissa oli kaupungin vilinästä nauttimista, eli kävellen kaupunginosasta toiseen. Broadwaytä pitkin Downtowniin. 9/11 muistomerkiltä Brooklynin sillalle ja sieltä China Townin ja Little Italyn kautta hotellille. Kilometrejä kertyy, mutta matkan varrella näkee kaikkea mielenkiintoista. Välillä istahdettiin puiston penkille, lounaaksi hodarit ruokakärrystä ja kahvitauko hauskassa kahvilassa. Toisena päivänä 5th Avenueta pitkin Central Parkiin ja luonnonhistorialliseen museoon. Kolmantena päivänä nautiskeltiin Sohon kauniista kaupunginosasta ja Times Squaren vilinästä. 

Kävellen näkee paljon ja pystyy nauttimaan kaupungin sykkeestä Metro on myös kätevä ja turvallinen vaihtoehto siinä vaiheessa kun jalat huutaa hoosiannaa ja mielessä on vain uppoutuminen hotellin sänkyyn hoitamaan kipeytynyttä selkää ja jalkoja. Tälläisen pikkulomasen huono puoli on se, ettei iltamenoista enää jaksa oikein innostua pitkän päivän päälle, joten musikaalit ja muut jäivät meidän osalta käymättä.

The Union Square Greenmarket
Central Park

Mitä siellä New Yorkissa sitten kannattaisi tehdä? Tässä muutama vinkki:

- kävele, katsele ja ihmettele. Ihmisiä, vilinää, pilvenpiirtäjiä. 

- syö kunnon hampurilaisateria ja ainakin kerran kunnon hotdog kadun varren kojusta

- nauti drinkki tai kaksi aitoon newyorkilaiseen tapaan baaritiskillä istuen

- istuskele kahviloissa 

- törsäile vähän. Käy ainakin Century21:ssä ja Macy`s-tavaratalossa. Kummastakin saa merkkivaatteita roimilla alennuksilla 

- hengaile Central Parkissa. Ihastele oravia, lenkkeilijöitä ja koiranulkoiluttajia

- piipahda kadehtimassa Whole Foodsin ( luomuruokakauppa) valikoimia. Miksi ei meillä Suomessa?!

- käy museossa, joka kiinnostaa sinua. Löydät varmasti siitä tarjonnasta oikean vaihtoehdon. Itse tykkäsin kovasti luonnonhistoriallisesta museosta

- hurauta hissillä Empire State Buildingiin ja ota lauttamatka Vapaudenpatsaalle 

Älä stressaa  jos et kerkeä katsomaan kaikkea, koska se on sula mahdottomuus. Ehkä sitten ensi kerralla? Pääasia on, että nautit ja fiilistelet. Koska New York.

( Minun pyhiinvaelluspaikkani olisi ollut Magnolia Bakery. Se oli myös muutaman muun listalla ruuhkasta päätellen, joten käännyin suosiolla kannoillani ja ostin leivoksen muualta. Ihan yhtä nätti ja varmasti yhtä hyvä.)

Soho ja ihana auringonpaiste
Kaupunki Brooklynin sillalta