Minne Mikkelissä - Anjan puisto

Yhdeksän kilometrin päässä Mikkelin keskustasta löytyy mielestäni yksi paikkakuntamme kauneimmista nähtävyyksistä, Anjan Puisto. Seitsemän hehtaarin alueella levittäytyy Anja Laaksosen elämäntyö, uskomattoman kaunis puistoalue täynnä tuttuja ja tuntemattomia puita, pensaita, perennoja. Kauniita lampia, huolella hoidettuja viheralueita, taidetta ja istuinryhmiä, jotka houkuttelevat pysähtymään ja nauttimaan maisemasta. Pikkuruisia pupuja pomppii siellä täällä, mahtavan kokoiset brahma-rotuiset kanat kuopsuttelevat pihalla sulassa sovussa ankkojen ja riikinkukkojen kanssa. Upea kohde lapsiperheille, puutarhureille, luonnonystäville..kenelle vain.

Anja Laaksonen istutti ensimmäisen puun 1968 ja on siitä lähtien kasvattanut ja hoitanut puistoa uskomattomalla tarmolla. Joka vuosi puistoon on lisätty kasvustoa ja alueelta löytyykin mm. kulta- ja punalehtikoivu, lukematon määrä eri mänty- ja kuusipuita muista harvinaisuuksista puhumattakaan. Puiston 21 lampea ovat käsinkaivetut, joten se jo kertoo vähän millaisesta intohimosta puistossa on kysymys. 

Paikka on yksinkertaisesti mykistävän kaunis ja tieto siitä, että se on yhden henkilön elämäntyö ja intohimon tulos, tekee siitä vielä kauniimman. Mä luulen, että meille mikkeliläisillekkin Anjan Puiston on sellainen hidden gem, kaikki sen tietää mutta harva sinne eksyy. Itselläkin edelliskerrasta lienee jo 15 vuotta aikaa ja ihmettelinkin, että miksi ihmeessä. Koska puisto rauhoitti mielen ja sai minulle hymyn huulille. Ja se, että kaikki on mahdollista jos vain oikein haluaa.

Anjan Puisto, Anjanpuistontie 9, Mikkeli

Puisto on avoinna 1.6-15.9, kello 11-19, sisäänpääsymaksu 5 euroa.