Moments are more - Hotel St. George

Mondon artikkeli hotellista.

Miltäs kuulostaa pieni pala luksusta arjen keskelle?  Juuri valmistunut viiden tähden hotelli keskellä Helsinkiä, taidetta ja design-huonekaluja. Huone omalla parvekkeella ja näköalat Helsingin kattojen ylle. Upottava sänky, shamppanjaa minibaarissa ja unelmanpehmeät pyyhkeet. No ihanalta se kuulostaa ja sitä se toden totta on. Meillä on tapana ottaa pieniä yhden yön irtiottoja pari kertaa vuodessa ja nyt kohteeksi valikoitui juuri avattu Hotel St. George Helsingissä. 

Moments are more..niin totta.

Minä rakastan hotelleja, sitä fiilistä kun astut huoneeseen ja huomaat että olet lomalla. Parhaista jää ihanimmat muistot loppuelämäksi, ikävä kyllä myös niistä mihin ei olisi koskaan pitänyt jalallaan astua. Jälkimmäiset ovat onneksi harvassa.

On Hotelli Kämpin hillitty eleganssi, ruusun terälehdillä somistettu vaahtokylpy ja aamulla huoneeseen kärrätty aamiainen. Haikon Kartanon sviitti ja kuohuviiniaamiainen kirjastossa. Pienen pieni huone Nizzassa, jonka vaatimattomuuden pelasti ihastuttava rouva vastaanotossa. Hilton Ras al Khaimahissa, sellaista palvelua ei löydy ihan heti. Tukholman soma hotelli pellavalakanoilla ja muhkeilla tyynyillä. Napolin likainen hotelli, jossa oli iloinen likinäköisyydestäni ja jonka kulmilla transvestiittiilotytöt tappelivat railakkaasti. Dubaista onnistuin löytämään varmaan sen ainoan läävän, jonka alakerrassa oli niitä tyttöjä, juopuneita miehiä ja ankea tunnelma muutenkin. Itku pääsi, mutta huumorilla selvittiin. Alitajunta on jo onneksi kadottanut hotellin nimenkin.

Onhan näitä ja paljon lisää. Mutta St. George, siinä oli kaikki kohdallaan. Aina hotellin sisustuksesta täydellisen hillittyyn palveluun ja hotellista huokuvaan harmoniaan. 

Täydellinen sänky, unelmanpehmeät vuodevaatteet ja upottavat tyynyt. Parhaat unet pitkään aikaan.

Hotel St.George sijaitsee Yrjönkadulla, vastapäätä vanhaa kirkkopuistoa  ja sen vanhimmat osat ovat vuodelta 1840. Hotelli yhdistää raikkaasti vanhan ja uuden, aina kliinisen tylikkäästä vastaanotosta, kauniisti maalattuihin vanhoihin rappukäytäviin. Yhdistävä tekijä on taide, sekä huolella valittu kalustus. Hotellista löytyy ravintola Andrea, joka yhdistelee niin pohjoismaisia kuin anatolialaisia makuja ja jonka sisustus on rento ja raikas. Käsittääkseni tällä konseptilla siellä mennään tunnelmankin puolesta. Myös aamiainen nautitaan Andrean tiloissa. Lasikaton alta löytyy hurmaava Wintergarden, joka on hotellin kruununjalokivi. Houkuttelevia sohvia ja nojatuoleja, kirjoja, taidetta ja ennenkaikkea hyvää palvelua. Erilaisia sopukoita riippuen haluatko omaa rauhaa vai nautitiko tunnelmasta mielummin Pekka Jylhän Learning to fly-taideteoksen alla. Täydellinen paikka aperolle ennen illallista tai yömyssylle hetki ennenkuin on aika mennä nukkumaan. Kekseliäitä drinkkejä ja ennenkaikkea hauskoissa laseissa tarjoiltuna. Vai mitäs sanotte learnig to fly-drinkistä, joka tarjoillaan pikkulinnun muotoisesta lasista, lasipillillä tottakai. Violetti drinkki sisältää mm. orvokkia ja inkivääriä. 

Hotellihuoneessa oli villamatto. Kaunis yksityiskohta.
Näkymät terassilta oli mykistävät.

Koska hyvinvointi on yksi hotellin teemoja, löytyy sieltä myös spa ( kuvista päätelle u p e a, mutta jonne emme tällä reissulla kerenneet tutustua) ja kuntosali. Hotelli määrittelee span sivuillaan näin:  Hotel St. Georgen St. George Care on spa-hoitola ja matka kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin. Tarjoamme hemmotteluhoitoja ja kunnonkohotusta, mutta esittelemme samalla uudenlaisen ajatusmallin ja elämäntavan, jonka tavoitteena on mielen, kehon, sydämen ja sielun tasapaino.

Ja hyvältähän se kuulostaa. Lisäksi huoneista löytyy Hintsa Performancen suunnittelemat voimisteluohjeet ja kuminauha, jotka tukevat hienosti hyvinvointiteemaa. Sanomattakin selvää, että meidän viikonloppuun ei nyt tällä kertaa jumppa kuulunut. Mutta uskoisin kyllä, että tälläiselle on tilausta. 

Huomaavaista muistaa pieni yksityiskohta. Kysäisin varausta tehdessäni onko mahdollista saada shamppanjaa huoneeseen valmiiksi, koska miehelläni oli syntymäpäivä. Huoneesta löytyi rasiallinen suklaata kivan kortin kera.

 

Onni <3

Hotellin kivijalasta löytyy vielä viehättävä St. George Bakery,  Pikkuinen kahvila-leipomo, josta mukaansa saa tuoreet leivät ja leivonnaiset. Bakeryn pienellä terassilla voi nauttia pientä suolaista ja lasin viiniä tai kupillisen kahvia vaikkapa juustokakun kera. Viikonlopun sää oli niin hieno, että terassi näytti olevan täynnä koko ajan. 

Hotelli on kalustettu designilla.

No se huone sitten. Se oli täydellinen. Seitsemännessä kerroksessa ja ihana hiljaisuus, eli liikenteen tai hotellin äänet eivät kuuluneet sisälle. No toki parvekkeen oven ollessa auki, tottakai silloin. Parveke oli omassa rauhassa pienen kulman takana. Täydelliset maisemat kauniissa ja pelkistetyn tyylikkäässä huoneessa. Minibaari kuului huonehintaan ja sisälsi ne perusjuomat, mutta sipsit ja suklaa oli korvattu terveellisillä juureslastuilla. Hotellin linjan mukaisesti.

Aamupala nautittiin alhaalla Ravintola Andreassa ja oli ehkä hivenen suppeampi kuin perusaamiainen suomalaisessa hotellissa. Mua ilahdutti munakkaita paistava aamiaiskokki, lasipurkissa tarjottava rahka, sekä pöytään kiikutettu cappuccino. Leivät myös tuotiin erikseen pöytään, mikä oli itse asiassa aika kivaa vaihtelua. Hyvä palvelu ja pienet jutut, niinkuin karhunvadelmat hedelmäsalaatissa tekee arkisistakin asioista aika ihania.

 

Löytyikö mitään miinuksia tai kehitettävää. No niinkuin alussa kerroin Dubain maailmanpaskimmastahotellista, kaikki mikä ylittää sen, on puhtaasti plussaa ja täydellistä. St. George on uusi ja konseptiltaan erinomainen hotelli, josta minä en yhden yön kokemuksella osaa mitään huonoa sanoa. Se lunasti ja jopa ylitti kaikki sille asetetut odotukset. Niitä pikkuisia lomia, joita mielellään muistelee vielä aikojen päästä. No ehkä me vähän pohdittiin sitä, että osassa hotellia palvelu oli englanninkielistä, mikä nyt ei ole ongelma mutta ihan jännä yksityiskohta kuitenkin.

Taide on olennainen osa hotellin sisustusta.
Kun hammasmuki on kastehelmeä, kaikki on hyvin. Ja kun ikkunasta näkyy meri, Tuomiokirkko ja Uspeskin katedraali, on kaikki vielä vähän paremmin.

 Vaikka puhutaan luksuksesta ja tähdistä, niin nyt sen ei kannata antaa hämätä. St. George ei välttämättä ole paikka, jossa pönötetään kristallikruunun alla Vuitton kainalossa. Mun mielestä se on paikka, jonne on helppo mennä nauttimaan elämän pienistä iloista, rauhasta ja seesteisyydestä. Se on keskellä Helsinkiä, mutta sopivasti sivussa Yrjönkadun varrella. Se on hotelli, joka nimenomaan antaa sen oman tähtipölynsä arjen keskelle ja sitä kyllä aina välillä tarvitaan.

L:A Bruketin kylpytuotteet
Kippis kesälle, onnelle ja rakkaudelle.
Shamppanjaa, mansikoita ja ihanat juustokakut St. George Bakerysta.

 

Learning to fly-drinkki ja hurmaava lasi, joka on saanut innoituksen Pekka Jylhän samannimisestä taideteoksesta, joka on ripustettu Wintergardenin kattoon.

Ps. Käytiin illallisella Ravintola Pastiksessa. Täysi kymppi palvelusta, tunnelmasta ja ruoasta. Ihania makuja ja ystävällistä, mutta rentoa palvelua. Pieni pala Pariisia Helsingissä ja toden totta, ehkä vähän sama fiilis. Niin ja jos jossain satut törmäämään Vanhan Porvoon Jäätelötehtaan kojuun, niin ota ehdottomasti mansikka-shamppanjasorbetti..parasta aikoihin. Ja basilikajäätelö lunasti myös pisteet kotiin.

Aamun sarastus Helsingin yllä.
Aamiaiskokin taidonnäyte, herkullinen juusto-kinkkumunakas.
Hotellista ei voi puhua mainitsematta Ai Weiwein suunnitelemaa Tianwu-teosta, joka tervehtii heti ala-aulassa.
Totta.