Mustikkapiirakka pullapohjaan

Perinteinen pullapohjaan leivottu mustikkapiirakka on kyllä varmasti parasta mitä mustikoista voi tehdä. Se on jotenkin tuttu ja turvallinen, ilman erityisempiä kikkailuja. Semmoinen mitä mummo leipoi ja mikä maistuu parhaimmalta kylmän maitolasillisen kera.  Tämän mustikkapiirakan juju on ihanan makea Täyttis, mustikkainen leivontatäyte, joka tekee piirakasta vastustamattoman hyvää. 

Ja se pullapohja. Se tehdään sitten täysmaitoon ja oikealla voilla. 

MUSTIKKAPIIRAKKA PULLAPOHJAAN ( pellillinen) 

Pullataikina

2,5 dl täysmaitoa

1/ 2 pkt, eli 25 g tuorehiivaa

1 muna

1 dl sokeria

1 tl kardemummaa

0,5 tl suolaa

7-8 dl vehnäjauhoja

75 g voita

Täyte

1 l mustikoita 

1 / 2 prk Täyttis-mustikka leivontatäytettä 

1 rkl perunajauhoja, jos käytät pakastemustikoita.

1 muna voiteluun

Tee ensin pullataikina. Murenna hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää sokeri, suola, kardemumma ja kananmuna vatkaten. Lisää jauhoja pikkuhiljaa ja alusta kunnolla. Lisää alustuksen loppuvaiheessa voi. Vaivaa tasaiseksi ja kimmoisaksi. Jätä taikina kohoamaan lämpimään paikkaan n. 45 minuutiksi.

Kauli taikina leivinpaperin päällä ja nosta uunipellille. Jätä pieni määrä taikinaa ristikkoa varten. Anna kohota vielä hetkinen. Levitä ensin täyttis pullapohjan päälle ja lisää mustikat. Mustikat eivät tarvitse enää sokeria, koska Täyttis antaa tarpeeksi makeutta. Muista sekoittaa perunajauhot mustikoihin, mikäli siis käytit pakastemustikoita.Tee lopusta taikinasta ristikko mustikoiden päälle.

Paista 200 astetta, noin 20  minuuttia.

Nautiskele kylmän maidon kera :)