Paistettua fetaa ja uunitomaatteja

Fetasalaatti on yksi lempisalaateistani. Helppo, nopea ja turvallinen valinta. Pienellä panostuksella fetasalaatti nousee pari astetta gourmeempaan luokkaan ja tässä se panostus kyllä kannattaa. Jutun juoni on paistettu feta, joka leivitetään seesaminsiemenillä ja uunissa paahdetut kirsikkatomaatit. Ja hunaja tottakai. Koska suolaisen ja makean liitto toimii aina ja tässä varsinkin.

PAISTETTU FETA & UUNISSA PAAHDETUT KIRSIKKATOMAATIT

1 rasia kirsikkatomaatteja

2 rkl oliiviöljyä

suolaa, pippuria

tuoretta oreganoa / timjamia

200 g palanen fetaa

1 dl vehnäjauhoja

1 muna

1 1/2 dl seesaminsiemeniä

salattia

pähkinöitä, mansikoita

hunajaa

 

Lämmitä uuni 225 asteeseen. 

Laita kirsikkatomaatit uunivuokaan. Kaada päälle loraus oliiviöljyä. Mausta suolalla ja pippurilla, sekä tuoreilla yrteillä.

Paista / paahda tomaatteja uunissa noin 15-20 minuuttia.

Pilko kokonainen fetapala ( 200 g) 4 osaan. Vatkaa kananmuna kevyesti ja kaada se lautaselle. Laita toiselle lautaselle vehnäjauhot ja kolmannelle seesaminsiemenet. Pyöräytä fetapalat ensin kananmunassa, sitten vehnäjauhoissa. Taas kerran kananmunassa ja lopuksi seesaminsiemenissä. 

Paista fetapalat kauniin ruskeiksi paistinpannulla.

Kokoa salaatti. Alle salaattipohja, päälle tomaatit, pähkinät ja mansikat. Kruunuksi fetapalat. Lorauta vielä fetapalojen päälle juoksevaa hunajaa. 

Aika täydellistä.