Pakkaamisen sietämätön keveys, eli lomalle pelkällä käsimatkatavaralla

Loma lähenee ja pakkauspaniikki nostaa päätään. Kuulun siihen matkustajaluokkaan joka varaa reissuun isoimman matkalaukun ja 16 mekkoa, ettei vaan lopu kesken. Viime hetkellä olen tunkenut mukaan jonkun villatakin ajatuksella, jos vaikka Etelä-Ranskassa on elokuussa viileää. Ei ole, voin kertoa. Halpalentoyhtiöiden laukkumaksut ovat saaneet minutkin vähän järkiintymään, eli ei kannata ottaa koko omaisuutta mukaan kun vähemmälläkin pärjää. New Yorkiin lennämme Finnairilla, joten asiallisen kokoiset matkatavarat kuuluisivat hintaan, mutta siellä päässä aikaa säästääksemme lähdemme reissuun pelkkien käsimatkatavaroiden voimin. Tyyliin maahantulotarkastuksesta taksiin kulkematta matkatavarahihnan kautta. 

Vaatekertoja mukaan lähtee vain ne pakolliset.Mekko lennoille ja farkut parilla yläosalla. Yksillä kengillä mennään, joten tennarit kunnon pohjallisilla on hyvä valinta. Kaikki somasti rullalle ja laukkuun sukkien ja alusvaatteiden kanssa. Sen olen oppinut reissutessa, että matkasta nauttii parhaiten kun antaa mennä mukavuuden muodin edelle. Kuulostaa vähän mummotouhulta, mutta toimii! Käytännölliset ja yhdisteltävissä olevat vaatteet on tässä käsimatkatavarahommassa se tärkein juttu. 

Litran muovipussiin pakolliset rasvat ja kosmetiikat. Hotellissa on yleensä pesuaineet, joten ne jätän suosiolla kotiin viemästä tilaa. Muutaman päivän matkalla ei tapahdu mitään katastrofaalista, jos pesee hiukset bulkkishampoolla ja vartalon sillä vähemmän kosteuttavalla suihkusaippualla. Hyödynnän tässä kosmetiikan pakkaamisessa kaikki minipullot ja näytepakkaukset. Pikkupussukkaan menee laastarit, korvatulpat, hammasharjat ja muut pakolliset mutta ei nestemäiset jutut. 

Matkalukeminen lennolle ja opaskirjat ovat pakolliset pakattavat. Puhelinten laturit ja adapteri on myös muistettava. Passi, lentoliput ja muut tärkeät paperit menee käsilaukussa. Käsilaukussa kulkee myös käsidesi, päänsärkylääkkeet ja huulirasva ( tärkein!). Järkkäri ei pääse tällä kertaa mukaan, puhelimen kamera saa riittää. 

Minulla on pieni käsimatkatavarakokoinen kovakantinen matkalaukku, mieheni matkustaa rinkan kanssa. Rinkka menee kätevästi pieneen tilaan hihnoja kiristämällä ja mikä parasta, kotimatkalla ( siis jos on jostain syystä sortunut ostoksiin ) sen saa kasvatettua taas niin, että vetää aika määrän tavaraa. Kotiinpäin lentäessähän sillä ei ole enää niin suurta merkitystä, jos sen vaikka laittaisikin ruumaan. 

Loppuun pieni tunnustus. Meidän varastossa on kohtalainen kokoelma kotimatkaa varten ostettuja halpoja matkalaukkuja, koska useastihan se shoppailu on lähtenyt lapasesta. Kaikki ne ihanat pastat Italiasta tai shampanjat Ranskasta..ei niitä vaan ole voinut sivuuttaa järkisyihin vetoamalla. 

Matkatavarat on siis valkattu ( minun) ja rahat vaihdettu.

New York, I`m ready for you!