Pakkaspäivien kauneutta ja yksi onnistunut miniloma Järvisydämessä

Mä en niin talvesta välitä. Lunta en kaipaa ja kylmyys syö sielua pikkuhijaa. Mutta nämä kirpakat pakkaset tuppaavat tekemään luonnon sanoinkuvaamattoman kauniiksi, joten annan talvelle mahdollisuuden jatkossakin. Taivaan pastelliset värit, ihan kuin jollain suurella siveltimellä olisi laveerattu.  Laskevan auringon säteet ja lumessa tanssivat jäätimantit. Niin kaunista, että en ehkä kestä. Eilen nautittiin näistä maisemista Rantasalmen Järvisydämessä. Pieni tuuli ja rapsakka pakkanenkaan ei estänyt pientä kävely- ja potkukelkkalenkkiä jäällä. Loputon Saimaan selkä, koskematon hanki ja puiden taakse laskeva aurinko sai sydämen varmaan jättämään lyönnin välistä. Pakko oli vaan hetki seisoa ja ihmetellä sitä kauneutta.

 Pakkasenpuremat sulateltiin upeassa järvikylpylässä. Saimaan järvivettä, luonnonkiveä ja yli 500 vuotta vanhoja uppotukkeja. Viisi saunaa, kuusi rentoutumisallasta ja hyvinvointi- ja rentoutumispalvelut niitä haluaville. Pientä suolaista allasbaarista, jonka voi huuhdella alas vaikkapa makuvedellä. Sunnuntain iltapäivällä kylpylässä oli vielä ihanan väljää, joten nauttia sai koko rahan edestä ja ilman ruuhkia. Kuvia..no ei. Tsekatkaa kylpylän sivuilta, mutta sen vaan sanon että heittämällä meni parhaiden kylpylöiden joukkoon mun mittapuulla. Upea ja erilainen, täydellinen paikka rentoutumiseen.

Kylpylän jälkeen nautiskeltiin hetki raukeasta olota ihastuttavassa maisemasviitissä. Semmoisesta iglumallisesta,  joista voit katsella tähtitaivasta ennen nukkumaanmenoa. Pieni keittiö, kylppäri ja maisemahuone ihanan upottavilla patjoilla, näkymillä ja takalla. Ja mikä parasta, ei televisiota. Luksusta kaikilla mittapuilla. Kuvia? No ei tästäkään. Mä jotenkin uppuduin  niin täysillä nauttimaan tästä pikkubreikistä, että kameraa käytin vain siellä jäällä niitä maisemia kuvatessa. Mutta ylitti odotukset, joten voin suositella lämmöllä tätäkin. 

Illallinen, kolme ruokalajia - alakuappee, piäappee ja jäläkimakkee. Ihanan savolaista. Punajuurikeittoa, loimulohta, peuraa ja muurinpohjalettuja. Hyvää ja riittävästi. Parin viinilasillisen kera aiheutti sen, että unta ei tarvinnut juurikaan odotella. Ihanat, pitkät yöunet ja aamiaiselle. Alkuun tyrnishotti ja päälle runsas kattaus kaikkea sitä ihanaa, mitä nyt hotelliaamisielta voi odottaa. 

 Loistava reissu. Ihan mahtava lähimatkailupaikka tossa nurkan takana. Erilainen ja savolainen kaikilla mausteilla. Tuli vaan mieleen, että miksipä lähtisi Lappiin saakka, kun kaikki talviulkoilumahdollisuudet upeissa maisemissa löytyy Rantasalmelta. Tämä tuskin jäi meillä yhteen kertaan, sen verran täydellinen paketti oli kasassa. Ja se palvelu, savolaista lupsakkuutta parhaimmillaan. Että jos on harkinnassa pieni breikki kiireiden keskelle, niin suosittelen suuntaamaan kohti Rantasalmea.