Parsa tykkää parmankinkusta

 

Aamiaisesta ei voi koskaan puhua liikaa. Koska onhan se nyt ihmisen parasta aikaa. Varsinkin viikonloppuisin kun on aikaa panostaa, niin silloin aamupalapöydässä vierähtää aikaa hetki jos toinenkin. Aamun lehdet, Radio Suomi ja pöydän vierellä omaa osuuttaan vaativa koira. Lisätään tähän kevätaurinko ja joutilas sunnuntai, niin voiko olla parempaa.  

Tänään pöytään katettiin kevään ykkösherkkua, parsaa, joka kiepaistiin parmankinkkuun ja herkuteltiin munakokkelin kera. Hyvin helppoa valmistaa, eli nappaise parsasta kova, puumainen kantaosa pois, pyöräytä parmankinkku ympärille ja paista pannulla pienessä määrässä voita. Tämä on aika suolainen pala, joten kannattaa varata pöytään myös jotain raikasta. Melonia, appelsiinilohkoja, tuoreita marjoja. Ja smoothie toimii aina. Nuo hauskat raidat smoothielasiin tuli ihan vahingossa. Aluksi kasasin lasiin vain turkkilaista jogurttia ja marjoja, mutta hetken mietittyäni kippasin ne blenderiin vaniljasoijamaidon kanssa. Osa jogurtista jäi lasin reunoille ja aika somathan niistä tuli. 

Musta koira saa aina munakokkelin lopun. Hiskin  lempiaamiainen on croissant ja pekoni ( miten niin hemmoteltu?), joihin rakastui jo pentuna. Nuorempi koira ei välitä aamupalasta. Kusti on sen verran aamu-uninen, että vetelee aamiaisajan sikeitä pöydän alla, kuono nätisti jalan päällä. 

Siitäpä se sitten taas lähtee. Päivä käyntiin.