Parsaa ja broccoliinia piirakassa

Viikonlopun maistuvimpaan piirakkaan sujahtaa tuoretta parsaa ( koska parsaa ei voi keväällä syödä liikaa), suloista broccoliinia ja fetaa. Täyte on samettisen pehmeä ja sen salaisuus piilee tuorejuustossa ja kermassa. Näillä aineksilla ei vaan voi menemään metsään. Tässä piirakassa menin pohjan osalta siitä, missä aita on matalin eli noukin sen kaupan pakastealtaasta. Näppärä tekee pohjan itse vaikkapa tällä ohjeella http://starbox.fi/hurmaava/tomaatti-mozzarellapiirakka

Tämä meni kyllä ihan ehdottomasti suolaisten piirakoiden top kolmoseen, joten kannattaa kokeilla.

PARSAPIIRAKKA

valmispohja / itse tehty 

1 nippu tuoretta vihreää parsaa

muutama oksa broccoliinia

fetamurua sopimaksi katsomasi määrä

2 dl kermaa

1 rs maustamatonta tuorejuustoa

2 munaa

suolaa, pippuria

Napsaise parsan kantaosa pois ja kuori varsi. Keitä parsoja ja broccolineja n. 5 minuuttia. Minä keitin erikseen nämä, ei varmaan tapahdu mitään dramaattista jos laittaa kaikki samaan kattilaan,  

Painele taikina piirakkavuoan pohjalle. Asettele parsat ja broccoliinit taikinan päälle. Murustele päälle fetaa. Sekoita kerma, tuorejuusto ja kananmunat keskenään. Mausta ripauksella suolaa ja pippuria. Kaada seos vuokaan.

Paista 200 asteessa noin puolisen tuntia,