Perunasalaatti & varhaiskaalisalaatti - grilliruoan parhaat kaverit

Nyt niitä saa..kotimaisia uusia perunoita ja ihanan vihreitä ja raikkaita varhaiskaaleja. Ensimmäinen pikkuruinen varhaisperuna nautiskellaan suoraan kattilasta ja päälle sipaistaan nokare voita. Mikään ei voita sitä makuyhdistelmää..miten voikaan joku niin yksinkertainen asia maistua niin hyvältä? Ja varhaiskaali. Se nyt on vaan niin freshin näköinen pakkaus siellä vihannestiskissä, että se on  pakko napata mukaan vaikka  ihan selkeää suunnitelmaa sen jatkojalostuksesta siinä vaiheessa olekkaan. No mutta koska kesä ja grillaus, niin aika nopeasti selvisi että näistä tehdään kaverit grilliruoalle. Ja mennään taas aika helpolla, eli käytetään molemmissa samaa kastiketta. Kuka jaksaa kesällä säätää?

Näihin salaatteihin tarvitset:

sopivaksi katsomasi määrän kotimaisia varhaisperunoita ( 0,5 -1 kiloa..riippuu syöjistä)

1 varhaiskaali

nippu kevätsipulia

puolikkaan sitruunan mehu

5 dl kreikkalaista jogurttia

2 rkl dijonsinappia ( vähän oman maun mukaan)

suolaa, mustapippuria

Tee näin:

Keitä ensin perunat, eli pese perunat hyvin ja keitä ne suolalla maustetussa vedessä kypsiksi. Anna jäähtyä. 

Leikkaa varhaiskaali hyvin ohueksi suikaleeksi.

Silppua kevätsipuli.

Tee sitten  kastike, eli sekoita jogurtti, sitruunamehu, sinappi ja mausteet keskenään.

Laita jäähtyneet ja lohkotut perunat kulhoon, lisää sipuli ja puolet jogurttikastikkeesta. Sekoita.

Laita kaalisuikaleet toiseen kulhoon, lisää loput jogurttikastikeesta. Sekoita.

Tarkista maut ja lisää suolaa / sitruunamehua tms, jos siltä tuntuu.

Ja kas näin, helpot ja herkulliset lisukkeet grilliruoalle on valmiit. Helppoa vai mitä? Ja ihan älyttömän hyvää!