Pho-keitto lämmittää talvipäivänä

Ihanan mausteinen pho-keitto on kirpeiden pakkaspäivien paras ruoka. Vietnamista kotoisin oleva ruoka on paitsi kaunis, mutta myös täyttävä. Perinteisesti sitä keitellään koko päivä, mutta kelpo lopputulokseen pääsee vähemmälläkin vaivalla. Tämä on täydellistä sunnuntairuokaa. Niihin päiviin kun pakkanen nipistää posket punaisiksi ja kädet on vähän jäässä kävelylenkin jälkeen. Mikä olisikaan silloin parempaa kuin iso kulhollinen lempeän mausteista nuudelikeittoa. 

PHO-KEITTO ( 4 annosta)

Liemi

1 1/2 l vettä

2-3 kanaliemikuutiota

4  kokonaista neilikkaa

6  kokonaista kardemummaa

1 kanelitanko

3 - 4 cm pala inkivääriä

2 rkl kalakastiketta

Keittoon

300 g maustamattomia broilerin fileesuikaleita

2 porkkanaa ohueksi viipaloituna ( onnistuu esim. kuorimaveitsellä)

4 kevätsipulin vartta

1 lime

1 punainen chili

kourallinen lehtikaalia ( irrota kova lehtiruoti pois)

tuoretta korianteria koristeluun

250 g riisinuudeleita

Keitä ensin liemi. Kasaa kaikki liemen ainekset kattilaan ja anna kiehua puolisen tuntia. 

Siivilöi liemi ja siirrä kattila takaisin liedelle. Anna kiehahtaa. Lisää sekaan broilerisuikaleet, keitä n 5 minuuttia. Lisää sekaan hienonnettu kevätsipuli, lehtikaali, porkkanaviipaleet, puolikas chili hienonnettuna, sekä limen mehu. Tarkista maku ja lisää halutessasi tulista chilikastiketta ( tämän voi jokainen syöjä lisätä toki oman makunsa mukaan syödessä).

Keitä riisinuudelit ohjeen mukaan.

Kasaa annos syville keittolautasille. Asettele pohjalle riisinuudelia, lisää päälle keitto ja lopuksi kaada liemi päälle. Koristele chilillä, korianterilla ja limeviipaleella.