Pikkuruiset piparkakkutalot

Ihan ekaksi on tunnustettava etten ole kovinkaan kummoinen piparkakkutaloleipuri. Osat on aina vähän liian paksuja, koristelu sinneppäin ja muutenkin ne on vähän kenollaan. Ongelma korjaatuu yleensä  paksulla kerroksella kuorrutetta, koristeita ja tomusokeria. Toisaalta piparitaloissa sellainen kotikutoisuus ei niin haittaa, onhan ne aina jotenkin niin söpösiä ja tuo jouluun sen viimeisen silauksen. 

Tänä vuonna ajattelin skipata koko talonrakennusprojektin, mutta toisaalta joulu ei tunnu joululta ilman sokerissa palaneita sormia ja sinne tänne reuhottavaa rakennelmaa. Ihan hirmuiseen projektiin ei inspis riittänyt, joten päädyin tekemään näitä pikkuruisia mökkejä. Ne on helppoja kasata, koristelu ei vaadi erikoistaitoja ja lahjoina ihan pistämättömiä. Nämä menevät ilostuttamaan naapureiden joulua. 

Löysin hyvät kaavat Kotilieden sivuilta ja sieltä löytyy rakentamiseen myös näppärät ohjeet. Koollahan nämä eivät ole pilattuja, korkeus on noin 5 cm. Kietaisin mökit sellofaaniin ja askartelin mukaan kortit. Koristeluun käytin valmista sokerikuorrutetta,  mutta se ei kyllä ole ihan paras vaihtoehto. Paras ja käsiteltävin kuorrute syntyy allaolevalla ohjeella:

1 pkt tomusokeria 

1 kananmunan valkuainen

pari tippaa sitruunamehua. 

Erottele valkuainen kulhoon ja lisää sitruunamehu. Lisää tomusokeria pikkuhiljaa, näin voit määrittää kuorrutteen paksuuden. Vatkaa sähkövatkaimella kuohkeaksi.