Ihanan nopea piparijuustokakku

Jos kyökissä puuhailu ei hirveesti nappaa, mutta jotain hyvää pitäisi joulun kahvipöytään loihtia, niin tämä juustokakku on aika hyvä vaihtoehto siihen. Suhteellisen vähillä aineksilla syntyy suussasulava herkku, jonka valmistaa melkeinpä vartissa. Hyytyminen ottaa toki oman aikansa. Jouluinen juustokakku, joka maistuu varmasti kaikille, 

PIPARIJUUSTOKAKKU ( vuoka n. 16 cm halkaisijaltaan)

Pohja:

150 g piparkakkuja murskattuna

50 g voita

Täyte:

2 dl kuohukermaa

200 g maustamatonta tuorejuustoa

1 dl tomusokeria

1 dl piparkakkuja murusteltuna

3 liivatetta

Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja sipaise reunoille hieman öljyä. Sulata voi ja sekoita siihen piparimuru. Painele seos tasaisesti vuoan pohjalle ja siirrä jääkaappiin. 

Vatkaa kerma vaahdoksi ja murustele muutama piparkakku ( n desi tai enemmän).  Lisää tuorejuusto, tomusokeri, sekä piparimuru. Sulata liivatteet tilkassa vettä ja sekoita tuorejuustoseokseen. Kaada seos vuokaan ja siirrä jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi tai seuraavaan päivään. Kumoa kakku lautaselle, koristele kermavaahdolla ja piparkakkumurulla. 

Jos teet isompaan vuokaan, niin tuplaa määrät.