Pizza Bianca eli valkoinen pizza

Minä rakastan pizzaa. Ohut, rapea pohja ja hillitysti täytteitä. Ennen kaikkea rakastan valkoista pizzaa, eli sellaista jossa tomaattikastike on korvattu ranskankermalla. Ensimmäisen kerran maistoin tätä ihanuutta vuosia sitten ( jo ennenkuin siitä tuli ainakin hetkeksi trendiherkku) ja se oli rakkautta ensipuraisulla.

Sopivan lempeä, hivenen hienostunut ja vähän erilainen.

Täytteiden kanssa on helppo hifistellä, vuohenjuusto, pähkinät ja hunaja toimivat loistavasti. Parhaimmillaan tämä on mielestäni kuitenkin mozzarellan, parmankinkun ja rucolan liittona. Kokeile!

Pizzapohja ( pellillinen tai pari pyöreää)

25 g hiivaa

2 dl kädenlämpöistä vettä

1 tl suolaa 

1 / 2 dl öljyä

4-5 dl vehnäjauhoja ( korvaa osa durumjauhoilla)

Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Sekoita joukkoon muut ainekset ja vaivaa huolella kimmoisaksi. Anna kohota hyvin ja kauli ohuiksi pizzapohjiksi.

Valkoinen pizza 

1 prk ranskankermaa 

mozzarellaraastetta

1 pallo mozzarellaa

parmankinkkua

rucolaa, tuoretta basilikaa, tomaattiviipaleita

Lämmitä uuni 250 asteeseen. Lämmitä pelti kuumassa uunissa. Siirrä pohja kuumalle uunipellille ja esipaista pohjaa n. 10 minuuttia. Ota pizzapohja uunista ja levitä sille ranskankermaa, mozzarellaraastetta ja ohueksi siivutettu mozzarella ( jätä puolet näistä toiseenkin pizzaan). Laita takaisin uuniin siksi aikaa kunnes juusto on sulanut ja saanut vähän väriä.

Lisää pizzan päälle parmankinkku, rucola, tuore basilika ja tomaattiviipaleet. 

Sitten vain nautit!