Puhtia smoothieen

Kaupan hyllyllä silmiini osui kaunis purkki ja tarkempi tutkimus osoitti sen sisältävän Puhtikauraa, eli kaurapuuteria. Nimensä mukaisesti Puhtikaura on puuterimainen täysjyväkaurajauhe, eli suomalaista superfoodia innovatiivisessa muodossa. Puhtikaura on myös vuoden 2016 paras suomalainen elintarvike. Kaikki hyvä kauniissa pakkauksessa. 

Puhtikaura sopii hyvin sekoitettavaksi erilaisten juomien ja smoothieiden sekaan, joten ensikokeiluun meni välipalajuoma. Jatkossa tätä puuteria menee lisäksi tuorepuuroon ja jogurtin päälle. Tutkailin netistä myös muita mahdollisuuksia käyttää kaurapuuteria, mutta parhaiten se tuntuisi sopivan nimenomaan näihin "juokseviin" vaihtoehtoihin.

MANSIKKAINEN PUHTIJUOMA

2 dl  rasvatonta maitoa 

2 dl mansikka mehukeittoa ( sokeriton)

0,5 dl puhtikauraa

( pakastemansikoita)

Blenderillä sekaisin ja nautitaan heti. Täyttää mukavasti, maistuu hyvältä ja pitää kylläisenä. Aamupalavaihtoehtonakin siis mainio!  Huomenaamulla blenderiin menee puuterin lisäksi mantelimaitoa ja pakastemustikoita. 

 

 

Tänään oli muuten ihan mahtavan hieno kevätpäivä, joten töistä kotiin ajellessa julistin mun kevään alkaneeksi nyt. Mahtavaa!