Quiche Lorraine - kinkkupiirakoiden klassikko

Ranskalainen quiche, eli juustopiirakka on kyllä piirakoiden aatelia. Tavallisimmin quiche sisältää ainakin munia, kermaa ja juustoa ja yleisin variaatio on varmastikin kinkkutäytteinen Lorraine. Kinkkupiirakka siis. Hyvä ja yksinkertainen piirakka, joka sopii mainiosti vaikkapa iltapalaksi raikkaan salaatin kera. Tai kahvin kaveriksi. 

Pohja:

100 g voita

2,5 dl vehnäjauhoja

0,5 tl suolaa

3 rkl vettä

Nypi kylmä voi, jauhot ja suola murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille, siirrä jääkaappiin odottelemaan noin puoleksi tunniksi.

Esipaista pohjaa 200 asteessa 10 - 15 minuuttia.

Täyte:

250 g palvikinkkua

2 dl kuohukermaa ( ruokakerma toimii hyvin myös)

1 prk ranskankermaa

100 - 150 g emmental-juustoraastetta

3 kananmunaa

1 rkl tuoretta timjamia

suolaa, mustapippuria

Kuutio kinkku. Sekoita kerma, ranskankerma, munat ja juustoraaste keskenään. Mausta suolalla ja mustapippurilla, lisää sekaan timjami.

Ripottele kinkku esipaistetulle pohjalle, kaada kerma-munasekoitus päälle. Paista vielä n. puolisen tuntia 200 asteessa kunnes täyte on hyytynyt ja pinta kauniin ruskea. Koristele muutamalla timjaminoksalla.