Raidallinen kahvi-valkosuklaajuustokakku

Starbox-tähtiherkkukisan tämänvuotinen pääraaka-aine oli kahvi ja siitä se ajatus sitten lähti. Muutamaa leivonnaista pyörittelin mielessäni ja päädyin juustokakkuun. Koska kukapa nyt juustokakkua voisi vastustaa? 

Kahvia ja suklaata, suloisia raitoja ja pohjassa rouskuvaa dajmia..voisko olla herkumpaa. No melkein väittäisin ettei.

Tämän raitakakun ohje saatta ensi alkuun kuulostaa vähän työläältä, mutta lopputulos kyllä palkitsee. Ihanan pehmeä juustokakku, kolmella toisiaan täydentävällä maulla vie kyllä kielen mennessään. 

RAIDALLINEN KAHVI-VALKOSUKLAAJUUSTOKAKKU

Pohja

10 kpl Bastogne-keksejä ( myös kaurakeksi käy mainiosti)

50 g voita

1 iso Dajm-suklaapatukka

Täyte 1

2 dl kuohukermaa

200 g Philadelphia-tuorejuustoa ( maustamaton)

100 g valkosuklaata

0,5 dl tomusokeria

4 liivatetta

Täyte 2

2 dl kuohukermaa

200 g Philadelphia tuorejuustoa ( maustamaton)

1 dl vahvaa kahvia

1 dl tomusokeria

4 liivatetta

Kolmanteen täytteeseen tarvitset vielä 50 g tummaa suklaata

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen ( laita molempien täytteiden liivatteet omiin astioihin, 4 + 4).

Tee ensin pohja.Leikkaa irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperipala. Murskaa keksit hienoksi ja lisää sulatettu voi keksimurun sekaan. Painele keksimuru irtopohjavuoan pohjalle. Murskaa Dajm-patukka ja ripottele se keksimurun päälle. Jätä odottelemaan.

Sitten täytteet. Sulata ensimmäistä täytettä varten valkosuklaa vesihauteessa. Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää sekaan tuorejuusto, tomusokeri ja sulatettu valkosuklaa. Sulata 4 kpl liivatteita pienessä vesitilkassa ja lisää seokseen. 

Kaada puolet tästä seoksesta vuokaan keksimurun päälle. Siirrä vuoka pakastimeen jähmettymään.

Tee toinen täyte, eli vatkaa kerma vaahdoksi, lisää sekaan tuorejuusto, kahvi, sekä tomusokeri. Sulata taas liivatteet vesitilkassa ja lisää seokseen.

Lisää puolet tästä seoksesta edellisen päälle vuokaan. Odottele kuitenkin niin kauan, että ensimmäisen täyte on jo hieman hyytynyt. Laita vuoka uudelleen pakkaseen.

Kolmatta täytettä varten sulata tumma suklaa vesihauteessa ( mikrossakin onnistuu). Lisää sulatettu suklaa täytteen 2 sekaan. Lisää täyte vuokaan edellisten päälle ja siirrä pohja taas pakkaseen. 

Viimeiseksi kaada loput täytteestä yksi vuokaan. Anna hyytyä jääkaapissa muutama tunti tai seuraavaan päivään. Irrota varovasti vuoasta ja koristele.

Nauti hyvässä seurassa hyvän kahvin kera!