Ruusukaalisalaatti pekonilla & karamellisoidulla omenalla

Tämä salaatti meni meillä heittämällä salaattien top kolmoseen, varovainen arvio on että ihan voittajaksi asti. Ruusukaalien paras sesonkiaika lienee jo mennyt, mutta kun niitä kaupasta vielä löytyi, niin eikun koriin. Aiemmin olen paahtanut ruusukaalit uunissa ( täällä), mutta nyt ajattelin pyöräyttää ne pannun kautta ruokaisaksi salaatiksi.

Kun salaatista löytyy ruusukaalin lisäksi pekonia, sinihomejuustoa ja karamellisoitua omenaa, niin eihän se voi olla kuin järettömän hyvää. Vielä verigreippi raikastamaan kokonaisuutta. Melko täydellistä!

 Eli jos Sinulla on vielä niitä ennakkoluuloja ruusukaalia kohtaan, niin tällä niiden pitäisi hälvetä. Tarjoa salaatti vaikkapa vappubrunssilla, niin minäkin teen.

RUUSUKAALISALAATTI ( pääruokana 2-3 hengelle))

pussillinen ruusukaalia

1 pkt pekonia

100 g sinihomejuustoa

1 granny smith omena

1 rkl voita

2  rkl vaahterasiirappia ( sokeri käy myös hyvin)

puolikas verigreippi

Aloita karamellisoimalla omena. Kuori omena ja paloittele se kuutioiksi. Sulata voi kuumalla pannulla ja lisää omenakuutiot. Paista omenakuutioita kunnes ovat saaneet vähän väriä ja pehmenneet. Kaada joukkoon siirappi             ( sokeri) ja paista vielä noin minuutti. Anna jäähtyä.

Pilko pekoni kuutioiksi ja paista pannulla rapeaksi. Siirrä paistetut pekonikuutiot talouspaperin päälle jäähtymään. Älä heitä paistinrasvaa pois, tarvitset sitä ruusukaalin kypsentämiseen.

Pese ruusukaalit ja poista niistä kova kantaosa ja uloimmat lehdet. Leikkaa ruusukaalit neljään osaan. Lisää pekonirasvan sekaan hieman oliiviöljyä ja paista ruusukaalit siinä niin, että pehmenevät ja saavat hieman väriä. 

Leikkaa verigreippi lohkoiksi ja poista valkoinen kalvo, eli käytä vain hedelmäliha.

Kokoa salaatti, eli kaada paistetut ruusukaalit suoraan tarjoiluastiaan. Lisää sekaan paistetut pekoninpalat, karamellisoidut omenat, sinihomejuustomuru ja greippiviipaleet.