Sharlotka, venäläinen omenakakku

Törmäsin tänä syksynä helppoon omenakakkuohjeeseen, sharlotkaan. Venäläistä alkuperää oleva leivonnainen on kyllä aika täydellinen pakkaus. Se on helppo, nopea ja kaiken lisäksi yksi parhaista omenaohjeista pitkään aikaan. Ihanan makea ja kuohkea kakku, jonka juju on isossa määrässä omenaviipaleita. Uunissa pehmeiksi hautuneita omenoita ja makeaa sokerikakkua. Päälle loraus vaniljakastiketta ja se on siinä. Tämän syksyn paras kakku, jonka tekemiseen tarvitset vain muutaman raaka-aineen. 

Sharlotka

5-6 kotimaista omenaa

3 kananmunaa

2,5 dl sokeria

1 tl vaniljasokeria

2,5 dl vehnäjauhoja

Vuoraa kakkuvuoka ( irtopohja tai tavallinen) leivinpaperilla. 

Kuori ja viipaloi omenat ja asettele ne vuoan pohjalle. Hyvä määrä on niin, että omenoita on noin puoleen väliin saakka.

Vaahdota munat ja sokeri. Lisää vaniljasokeri ja vehnäjauhot varovasti käännellen. Kaada taikina omenoiden päälle.

Paista uunin alatasolla 175 asteessa noin 20 minuuttia, sitten keskitasolla samassa lämmössä noin puolisen tuntia. 

Kumoa kakku tarjoilulautaselle, irrota leivinpaperi ja anna jäähtyä. Ripottele kakun päälle kanelia ja tomusokeria. 

Tarjoa vaniljakastikkeen kera.

( Ota toinenkin pala..)