Kaiken maailman kakkuja

Niinkuin esittelyssäni kerroin, minä työskentelen vakuutusalalla. Samoin kuin ystäväni Kirsi. Molemmat tykätään leipoa ja Kirsillä on opintovapaan tuloksena myös kondiittorin koulutus. Päätyö on molemmilla aika asiapainotteista, jossa luovuudelle ei juurikaan ole tilaa. Mutta kakuissapa on. Viime syksynä sain sitten loistoajatuksen..mitäs jos alettaisiin leipoa kakkuja ihan harrastusmielessä myös muille. Tai alunperin ehdotin, että jos Kirsi leipoisi ja minä sitten perustaisin blogin, josta niitä sitten löytyisi. Ihan pieni ajatus, joka sitten lähti hyvinkin nopeasti lentoon ja muotoutui Kakkupuoti Hurmaavaksi.Lopputuloksena molemmat suunnitellaan, leivotaan ja koristellaan. Tässä muutama kuva siitä mitä me tehdään. Pahoittelun sana kuvien laadusta, kaivoin ne puhelimeni kätköistä.

Ihan ensimmäinen oikea tilaus oli synttärikakku työkaverini pienen prinsessan 1-vuotisjuhliin. Kakku tehtiin toiveiden mukaisesti suklaakakkupohjalla, päällä ja sisällä vadelmaista marenkikreemiä. Kun kaksi perfektionistiä lyö viisaat päät yhteen, niin ensimmäistä luomusta rakennettiin kuin sitä kuuluisaa Iisakin kirkkoa. Kuitenkin ensimmäinen tilaus. Jokaikinen pieni väärin sivelty marenkiviirukin tuntui maailmanlopulta, jota tuijotettiin pitkään ja mietittiin, että menikö se nyt pieleen. Mutta loppu hyvin, kaikki hyvin. Asiakas tykkäsi kovasti. Ja leipurit.

Alun paniikin jälkeen kakkuja syntyy rennolla otteella.Meillä on Kirsin kanssa hyvin yhteneväinen tyyli, joten koristelusuunnittelu on helppoa. Tykätään molemmat suhteellisen yksinkertaisesta tyylistä. Tilanteesta riippuen yksinkertaisen tyylikästä, niinkuin allaolevat kakut ylioppilas- synttärijuhliin.

Tai sitten voi vähän revitellä "more is more"- tyylisesti, niinkuin joulukakussa tai yhdessä synttärikakussa.

Pääasia kakuissa ei ole se mitä päällä on, vaikka onhan sekin tietysti tärkeää. Pääasia on, että kakku maistuu hyvälle ja on juuri sellainen kuin asiakas haluaa. Hurmaavan kakut eivät ole missään tapauksessa mitään kevyttavaraa, vaan leivotaan rehellisesti voilla ja kermalla..niin ja rakkaudella luonnollisesti. 

Näiden lisäksi mukaan lähti toisinaan myös voileipäkakku, macaronseja tai pieniä leivoksia. Sesonki sattui joulukuulle, joten sanotaanko, että joululoma ( joskin aika lyhyt tänä vuonna) tuli ihan tarpeeseen. Päivätyö, perheet ja muut harrastukset pitää Hurmaavan tuotannon kuitenkin sopivan pienenä ja kompaktina, joten tekemisen ilo säilyy! Mutta avoimin mielin ja rennolla otteella vuoteen 2017. Muutama tilaus onkin jo odottamassa, joten illat menee suunnitellen. Seuraava pikku sankaritar toivoi kakkuunsa matkatoimisto Tjäreborgin Lollo-kirahvia ( niinpä, pehmokirahvin nimi kuulostaa ehkä vähän härskiltä), joten sitä sitten sokerimassasta muotoilemaan.