Smonday-mood ja muutama kuva viikonlopulta

 

Smonday. The moment when Sunday stops feeling like Sunday and the anxiety of Monday kicks in.

Tähän aikaan sunnuntaita se hiipii aina ovesta, smonday nimittäin. Tiedättehän sen tunteen kun ihana ja leppoisa sunnuntaifiilis alkaa kääntyä maanantain odotteluksi. Se ei välttämättä ole huono fiilis, jos sitä ei sellaiseksi pakolla väännä, kysehän on vain asenteesta. Se ei varsinaisesti ahdista, se vaan ihan pikkuisen tavallaan vie kuitenkin parhaan terän sunnuntain suloisesta joutilaisuudesta. Onneksi se iskee vasta illanhämyssä. Ja ehkä se on ihan hyvä jo ennen maanantaiaamua kääntää katse tulevaan viikkoon, miettiä vähän mitähän se tuo tullessaan. Että ei koko sunnuntai ole ihan dirlandaata ja sitten yht`äkkiä heräät karuun maanantai-aamuun. Eli smonday, et sie niin paha ole.

Voisi jopa sanoa, että tämä koko viikko on ollut vähän smondayta. Viikko sitten sunnuntaina iski vuosisadan flunssa, ihan puun takaa ja kesken aamulenkin. Viikko on mennyt sängyn pohjalla, sohvalla Netflixiä tuijotellen ja pakolliset työhommat hoitaen. Viikonloppuna ei enää jaksanut katsella näitä seiniä ja suunnattiinkin Puumalaan Saimaan rannalle. Täydellisen kaunis, mutta kylmä keli piti meidät lähestulkoon koko viikonlopun sisällä takkaa lämmitellen, mutta sitäkin tarvitaan. Pieniä kävelyretkiä rannalle, koska hämärät lokakuun illat ovat liian kauniita vain ikkunan läpi ihailtuna. Purkkihernekeittoa lounaaksi, karjalanpiirakoita aamupalaksi ja syksyn ekat glögit. Saunareissulla meinasi varpaat jäätyä, mutta täydelliset puusaunan löylyt hoisivat kyllä hommansa. 

Huomenna alkaa uusi viikko ja marraskuukin on ihan kohta. Hyvä viikko onkin tulossa, neljä päivää töitä ja viikonlopuksi Kööpenhaminaan. Tuskin maltan odottaa. Ehkä siksi tämä smonday on astetta parempi!

Suloista sunnuntaita & ihanaa tulevaa viikkoa!