Suklaakakku & oreomurua

Omien synttäreiden ja tulevan isänpäivän kunniaksi päätin leipoa oikein perinteisen suklaakakun. Sen verran extraa siihen perinteiseen kuitenkin, että kakun väliin, siihen suklaamoussen päälle murustelin oreokeksejä. Se antaa sopivasti tekstuuria ja rouskuu mukavasti hampaissa. Ja maistuuhan se nyt ihan älyttömän hyvältäkin. Ajattelin, että kun jäätelöissä mun suosikki on se cookie-malli, jossa on niitä keksinpalasia niin toimiihan se nyt kakussakin. Ja todellakin toimi. Kokeilkaas!

Kakkupohja on se perinteinen lasimalli, eli kaikkea yhtä paljon ja osa vehnäjauhoista korvataan kaakaojauheella. Väliin ja pinnalle vaahdotettu suklaaganache ja tietysti niitä keksimurusia.

POHJA

lasillinen munia ( mulla oli kolme, koska tein kakun pieneen vuokaan)

lasillinen sokeria ( saman verran siis kuin kananmunia)

lasillinen jauhoja ( puolet vehnäjauhoja, puolet kaakaojauhetta. Saman verran siis kuin sokeria ja munia)

1 tl leivinjauhetta

Vaahdota munat ja sokeri. Lisää jauhot ja leivinjauhe siivilän läpi varovasti käännelen. Paista korppujauhotetussa vuoassa 175 asteessa kypsäksi. Paistoaika riippuu uunista, mutta puolisen tuntia lienee kutakuinkin oikea aika. Kokeile tikulla kypsyys.

VAAHDOTETTU SUKLAAGANACHE

4 dl kuohukermaa

300 g suklaata ( tumma- tai maitosuklaa)

Lämmitä kerma kattilassa höyryäväksi. Poista kattila levyltä ja lisää paloiteltu suklaa. Hämmennä niin, että suklaa sulaa. Jäähdytä seos kylmäksi. Vatkaa jäähtynyt seos vaahdoksi.

KAKUN KOKOAMINEN

Leikkaa kakkupohja neljään osaan. Kostuta pohja esim. sokeroidulla maidolla. Levitä suklaavaahtoa pohjan päälle ja ripottele suklaavaahdon päälle keksimurua ihan ronskisti.Toista tämä niin monta kertaa kunnes kakku on kasassa. Kerroksia tulee siis kolme. Kuorruta lopuksi kakku lopulla suklaavaahdolla.

Koristele oreokekseillä ja tuoreilla marjoilla. Koska kakku on supermakea, niin marjat tuovat sopivasti raikkautta. 

Jos haluat kakun reunoille tuollaiset trendikkäät, valuvat suklaat niin siirrä päällystetty kakku ennen lopullisia koristuksia jääkaappiin. Tee sitten pieni määrä suklaaganachea ilman vaahdottamista. Eli

1 dl kermaa 

100 g suklaata

Sulata taas suklaa kerman joukkoon. Jäähdytä kädenlämpöiseksi ja kaada lusikan avulla reunoille. ( minä kaadoin hieman liian aikaisin, joten omassa kakussani tuo suklaa jäi vähän valjuksi). 

Ja sitten lopuksi ne koristeet.