Sunnuntaihipsuttelua ja yksi raikas jälkkäri

Tästä tuli sellainen sunnuntain hipsuttelupäivä. Tiedättehän kun aamulla herää hyvin nukutun yön jälkeen, syö aamiaisen pitkän kaavan mukaan ja  tarpoo aamulenkin kirpeässä pakkassäässä pitkin metsäpolkuja. Kun yht´äkkiä muistaa, ettei tälle päivälle ole mitään sen kummallisempaa agendaa. Siis ei mitään sellaista mitä ei voisi tehdä joku toinen päivä. Sitä voi siis ihan hyvällä omallatunnolla hipsutella koko päivän tekemättä oikeastaan yhtään mitään merkittävää. Silitellä koiria, lueskella vähän, syödä lounaaksi samaa kuin eilen illalla, ottaa päiväunet, vähän valokuvailla. Tehdä siis ihan vaan jotain ihan pieniä juttuja. Hipsutella. Mikäs sen parempaa. 

Ihan alhaalta löytyy yksi hyvä ja vissiin maailman yksinkertaisin jälkkäriohje. Niin yksinkertainen, että kaikki sitä on varmasti tehneet, mutta jos olet unohtanut niin katso alta. Oli niin hyvä, että hetken jo ajattelin syöväni puolisonikin jälkkärin. Sen sijaan kaavin oman kuppini hyvinkin puhtaaksi. 

Ihanan raikas jälkiruoka syntyy hyvinkin helposti. Sekoita purkillinen appelsiinirahkaa ( sitä valmista) ja pari desiä turkkilaista jogurttia keskenään. Kuori appelsiinit ja poista kalvot viipaleista. Laita lasin pohjalle osa appelsiiniviipaleista, siihen päälle rahkaseos ja taas päälle appelsiiniviipaleita. Kas, valmista. Ja ihan superhyvää.