Superterveellinen kultainen maito

 Tuleva flunssakausi vaatii järeät keinot. Pari talvea olen pysynyt terveenä nauttimalla sinkkiä, c-vitamiinia, inkivääriä ja hunajaa. Tänä talvena lisään listalle vielä tämän trendijuoman, eli kultaisen maidon. Kultaisen maidon tärkein raaka-aine on kurkuma, jota Intiassa on käytetty lääkkeenä jo vuosisatoja.Kurkumalla on järisyttävä määrä terveysvaikutuksia. Se mm. vähentää ja poistaa tulehdusta kehossasi, siinä on paljon antioksidantteja ja se parantaa kehon kykyä käyttää niitä. Kultaisen maidon terveyshyödyiksi luetellaan muun muassa rasvanpolton tehostuminen, lihaskipujen helpottuminen ja flunssalta suojaaminen.

Kuulostaapa terveelliseltä. Ja sitähän tämä varmasti onkin. Ja sen lisäksi hyvää. Itse asiassa suloisen lempeä juoma.

KULTAINEN MAITO

2 dl soijamaitoa ( tavallinen maito on ihan yhtä fine, jos et normaalisti käytä kasvipohjaisia maitoja)

1 cm palanen kuorittua, tuoretta inkivääriä

1 tl kurkumaa ( jauhettua)

2 tl hunajaa

0,5 tl kanelia

( Ihan oikeaan kultaiseen maitoon, Haldi Doodhiin, lisätään vielä kookosöljyä ja pippuria)

Lämmitä maito ja mausteet kattilassa. Poista inkivääri. Halutessasi hurauta kuohkeaksi maidonvaahdottimella.