Marinoidut suppilovahverot

Paras suppilovahveroaika on just nyt. Ja vielä tästä eteenpäinkin, koska näitä sieniä vo kerätä aina siihen saakka kunnes lumi peittää maan. Eli kun kaikki muut metsän syötävät sienilajit on jo menetetty säiden armoille, puskee suppilovahvero vielä tanakasti sammalen seasta. Ensimmäinen suppis onkin joskus vähä etsimisen takana, mutta sen kun löytää niin näitä kaunokaisia onkin pian kori täynnä. Suppis on helppo sieni, eli puhdistuksen kautta pannulle ja joko pakkaseen tai suoraan käyttöön. Minä nappasin ensimmäisestä suppissaaliista noin litran verran sivuun ja säilöin ne etikkaliemeen. Toimii sellaisenaan vaikka leivän päällä tai muuten lisukkeena. 

Marinoidut suppilovahverot

1 litra puhdistettuja suppilovahveroita

2 dl omenaviinietikkaa

2 dl vettä

1 dl sokeria

1 tl suolaa

kanelitanko

Mittaa kaikki ainekset kattilaan sieniä lukuunottamatta. Anna kiehahtaa. Lisää puhdistetut sienet ja kiehuttele viitisen minuuttia. Nosta sienet puhtaisiin lasipurkkeihin ja kaada liemi päälle. Anna tekeytyä jääkaapissa muutama päivä ennen herkuttelua!