Syntisen ihanat valkosuklaa-karpalokeksit

Keksien leipominen on jäänyt aika vähäiselle. Silloin kun keksinhimo iskee, paketti on helppo noukkia kaupan hyllyltä joten omassa uunissa näitä harvoin valmistuu. Mutta nyt löytyi kyllä mahdottoman helppo ja herkullinen ohje, joten jatkossa tähän hommaan voisi alkaa useammin. Ja mikä olisikaan parempaa kuin lämmin, pehmeä ja suussa sulava keksi..eihän sellaista kaupan hyllyltä suoraan saa. Se huono puoli näissä tosin on, että ne tahtovat hävitä aika vauhtia jo suoraan pelliltä..

VALKOSUKLAA-KARPALOKEKSIT ( 12-15 kpl)

2,5 dl vehnäjauhoja

1/2 tl ruokasoodaa

1/2 tl suolaa

100 g huoneenlämpöistä voita

1 dl fariinisokeria

0,5 dl hienoa sokeria

1 tl vaniljasokeria

1 kananmuna

100 g valkosuklaata

1 dl kuivattuja karpaloita

Rouhi valkosuklaa palasiksi.

Sekoita kuivat aineet ( jauhot, sooda ja suola) keskenään. Vatkaa voi ja sokerit vaahdoksi. Lisää kananmuna voi-sokerivaahtoon ja sekoita. Lisää kuivat aineet vaahtoon ja sekoita taikinaksi. Lisää valkosuklaarouhe ja karpalot taikinan sekaan. Pyörittele taikinasta pieniä palloja ja asettele ne ne uunipellille leivinpaperin päälle. Jätä pallojen väliin tilaa, koska taikina leviää uunissa. Litistä pallot. Paista 190 asteessa uunin keksitasolla reilu 10 minuuttia. Niin että keksit ovat kullanruskeita.