Tähtitortut kermavoitaikinasta

Aika usein, eli yleensä, joulutorttutaikina tulee noukittua kaupan pakastealtaasta. Se on helppo ja hyvä ja ihanan tuoksuvat joulutortut valmistuvat kädenkäänteessä. Joskus on kuitenkin hyvä panostaa tähänkin herkkuun vähän enemmän ja silloin paistan näitä joulutorttuja, jotka tehdään kermavoitaikinaan. Uskokaa, mutta nämä ovat kyllä ehdottomasti joulutorttujen créme de la créme. Ihanan mureneva ja suussasulava leivonnainen, jonka kruunaa itse tehty luumumarmeladi. Kuulostaa monimutkaiselta, mutta sitähän tämä ei taaskaan ole. Aikaa menee toki hiukan enemmän, kuin sen pakasteversion sulattamiseen mutta takaan että kannattaa. Olisikos nämä vähän sellaisia vanhan ajan joulutorttuja,

KERMAVOITAIKINA

3 dl kermaa

6 ½ dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

250 g voita

Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe. Lisää jauhojen sekaan pehmeä voi. Lisää lopuksi kermavaahto, mutta älä vaivaa taikinaa liikaa. Kääri taikina kelmuun ja laita jääkaappiin noin tunniksi.

Kauli taikina ohueksi levyksi ja leivo tähtitortuiksi. 

Voitele tortut kananmunalla ja paista 200 astetta noin 10 minuuttia. Älä huolestu, jos tortut eivät kohoa samalla tavalla kuin lehtitaikinasta tehdyt. Nämä ovatkin taikinasta johtuen vähän matalampaa mallia.

Koristele jäähtyneet tähtitortut tomusokerilla. Ja sitten varovasti..näihin jää koukkuun.