Taivaallisen pehmeä pumpulikakku

Kuivakakku on kahvipöydän kruunu, joka maistuu kaikille. Mun ikiaikojen suosikki on ollut murokakku, konstailematon leivonnainen joka murenee ihanasti suussa. Ja sormissa :) Tänä pääsiäisenä päätin leipoa pumpulikakun, joka on jos mahdollista vieläkin mureampi ja taivaallisen pehmeä, koska jauhoina käytetään pelkästään perunajauhoja. Sehän tarkoittaa myös, että kakku on gluteeniton. Tähän pumpulikakkuun pääsiäistwistiä tuo taikinaan raastettu sitruunankuori. 

Pumpulikakku on hivenen haasteellinen leivottava. Muutaman ohjeen lukaisin ja ongelmana tuntui olevan kakun liiallinen nouseminen ja sitten lässähtäminen. Tämän ongelman ratkaisin vatkaamalla jauhot ronskisti sekaisin vatkaimella ( normaalistihan ohjeessa kehoitetaan kääntelemään jauhot varovasti sekaisin). Ja toinen mikä kannattaa muistaa, on vuoan huolellinen voiteleminen ja jauhotus. Näillä onnistuu.

Sanoinks mä jo..tää on ihanaa <3

SITRUUNAINEN PUMPULIKAKKU

4 pientä munaa

3 dl sokeria

3,5 dl perunajauhoja

1 tl leivinjauhetta

1 tl vaniljasokeria

1 sitruunan raastettu kuori

250 g sulatettua voita ( kiehuvaa)

Voitele ja korppujauhota kuivakakkuvuoka. Huolella!

Laita uuni lämpenemään 160 asteeseen.

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Siivilöi perunajauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri muna-sokerivaahtoon. Ihan rennosti vaikka sähkövatkaimella. Lisää raastettu sitruunankuori.

Lisää kiehuva, sulatettu voi.

Kaada taikina kakkuvuokaan ja paista uunin alemmalla tasolla n. 45 minuuttia. Kokeile tikulla kypsyys, koska paistoaika voi hivenen vaihdella uunista riippuen.

Kumoa kakku jäähtyneenä ja tupsuttele päälle tomusokeria.