Täydellisen aamun pilvimunat

Viime lauantaiaamu oli niitä aamuja kun tähdet tuntuivat olevan kohdallaan. Tiedättehän sen tunteen. Heräät virkeänä pitkien yöunien jälkeen, aurinko paistaa ja radio soittaa vain hyviä kappaleita. Perheen miespuoliset nukkuivat suloista untaan ja minulla oli aikaa yllättää hyvällä aamiaisella. Vastapuristettua mehua, rahkaa myslillä ja tuoreilla marjoilla ja viikonloppuaamujen uusi suosikki pilvimuna paahtoleivällä. Ja hyvää kahvia tottakai. Onnellisiin hetkiin ei paljon vaadita. 

Pilvimunat on hauska aamupala. Ensiksikin se on helppo valmistaa ja toiseksi on on kyllä hurjan soma. Vähän niinkuin aurinko keskellä hattarapilveä. Ja hyvääkin se on. Itse teen aina sen yksinkertaisen version, mutta tähän voi maun mukaan lisätä pekonia, kinkkua, juustoa, yrttejä..mikä nyt sattuu aamulla maistumaan hyvältä.

PILVIMUNAT

Lämmitä uuni 225 asteeseen.

Erottele kananmunan keltuaiset ja valkuaiset. Keltuaiset kannattaa jättää kuorenpuolikkaaseen odottamaan vuoroaan.

Vaahdota valkuaiset  vaahdoksi. Mausta suolalla ja lisää tässä vaiheessa haluamasi lisukkeet.

Nostele valkuaisvaahto uunipellille pilvien muotoon ja tee keskelle lusikalla pieni kuoppa.

Paista valkuaispilviä uunissa noin 5-6 minuuttia. Lisää keltuaiset pilvien keskelle tekemääsi kuoppaan. Paista vielä n. 3 minuuttia.

Nauti sellaisenaan tai paahtoleivän päällä.