Tomaatti-vuohenjuustopiiras vie kielen mennessään!

Selailin vanhoja Koti ja keittiö-lehtiä ja silmiini hyppäsi artikkeli, jonka otsikko oli muistaakseni parasta bistroruokaa. Minulle bistrosta tulee mieleen Pariisi, pieni ravintola jossain sivukadulla ja ihanan hämyisä tunnelma. Taustalla soi hiljaa chanson ja vatsan saa täyteen pikkurahalla. Totuus saattaa toki nykyään olla toinen, mutta ainahan sitä saa haaveilla.

Ranskalaiset bistrothan tarjoavat perinteisesti hyvää ja yksinkertaista kotiruokaa laadukkaista raaka-aineista, eikä tämä resepti tee poikkeusta. Kyse on siis piirakasta, joka kätkee sisälleen vuohenjuustoa, kirsikkatomaatteja ja ranskankermaa ja maustetaan timjaminoksilla. Makea tomaatti ja suolainen vuohenjuusto on aika täydellinen pari, jota ranskankerma pehmentää hienosti. Vähän krouvia ja  hivenen hienostunutta. 

TOMAATTI-VUOHENJUUSTOPIIRAKKA

Pohja

100 g huoneenlämpöistä voita

3 dl vehnäjauhoja

1 tl suolaa

1 rkl vettä

Täyte

1 rasia kirsikkatomaatteja

1 pötkö vuohenjuustoa ( esim. President) tai rasia valmiiksi paloiteltuja kiekkoja. Voit käyttää myös levittyvää vuohenjuustoa.

2 dl  ranskankermaa

2 munaa

suolaa, mustapippuria

muutama timjaminoksa

***************************************************************************************************************

Sekoita voi, jauhot ja suola. Lisää sekaan vesi ja sekoita taikina tasaiseksi.

Painele taikina piirakkavuoan ( 24 cm) pohjalle ja reunoille. Esipaista 225 asteessa noin 10 minuuttia.

Puolita kirsikkatomaatit  ja leikkaa vuohenjuusto viipaleiksi. Lado esipaistetun pohjan päälle ensi vuohenjuustoviipaleet, niiden päälle tomaatit ja timjaminoksat. Sekoita ranskankerma ja kananmunat, mausta suolalla ja mustapippurilla. Kaada seos vuokaan. Paista 225 asteessa noin 30 minuuttia. Koristele timjaminoksilla.