Tomaattinen kikhernepasta

Kesä alkaa olla käsitelty ja iso osa meistä kääntää syksyn alkaessa uuden vaihteen päälle. Kesärientojen jälkeen suunnitellaan uutta harrastusta, terveellisiä elämäntapoja ja salikortin hankkimista. Myös ruoan osalta tuntuu hyvältä vähän muuttaa tottumuksia. Kesän jäätelöt, siiderit ja grilliruoka on ihan hyvä jättää hetkeksi odottamaan seuraavaa kesää. Mitäpäs siis, jos kokeilisit kasvisruokaa? Viime vuosien nouseva trendi, kasvisruokavalio, ei enää tarkoita pelkästään salaatinlehtiä ja porkkanaraastetta. Jokaiselle maistuvia reseptejä löytyy niin lehdistä kuin netistä ja sen lisäksi uudet innovaatiot kuten mm. nyhtökaura ja härkis tekevät kasvispainotteiseen ruokavalioon siirtymisen vähän pehmeämmäksi. Kasvisruoan tekemisessä kannattaa muistaa pari sääntöä; käytä niitä kasviksia, joista pidät, käytä mausteita rennosti ja kokeile rohkeasti. Muutama kasvisruokapäivä viikossa tekee hyvää niin mielelle, ruumiille kuin ympäristöllemme. Minun yksi suosikkini kasviruoasta on tomaattinen kikhernepasta. Se on helppo ja nopea arkiruoka, joka maistuu varmasti ihan kaikille.

TOMAATTINEN KIKHERNEPASTA (2-3 hengelle)

1 prk tomaattimurskaa

1 prk kikherneitä suolaliemessä

1 sipuli

1-2 valkosipulinkynttä

0,5 dl tuoretta basilikaa

suolaa, mustapippuria

Kuori ja pilko sipuli, sekä valkosipulit. Sulata nokare voita paistinpannulla ja kuullota sipulit pehmeiksi. Lisää tomaattimurska, valutetut kikherneet, ja tuore basilika joukkoon. Anna hautua kannen alla n. 15 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla.

Tarjoa spagetin kera. Voit koristella valmiin annoksen tuoreella basilikalla, sekä tomaattilohkoilla.