Vartin tonnikalapasta - niihin päiviin kun on vähän muutakin

 Kesä iski todenteolla Suomeen ja näillä keleillä ei ruoanvalmistus ihan älyttömästi nappaa. On piha ja aurinko. Puutarhasuunnitelmia pitää hioa ja kasveja istuttaa. Aika paljon kivempi on hengailla paljasvarpain pihanurmella, kuin huhkia keittiössä. Ylihuomenna hypätään koneeseen tyttöporukalla ja suunnataan kohti Nizzaa, joten siitäkin on aika ihana unelmoida lepotuolissa ilta-auringon lämmössä. Miettiä, että ihan kohta vastassa on iki-ihana Etelä-Ranska. Helmeilevät roseet, rantapicnicit auringonlaskussa ja paras seura kaikilla mittapuilla mitattuna. Mun mimmit <3

Näihin hetkiin on keksitty pasta ja parasta siinä on se, että se valmistuu vartissa. Ja ohjekkin on yksinkertainen. 

Laita pasta kiehumaan. 

Silppua sipuli ja kuullota se kattilassa pienessä määrässä voita. Heitä sekaan pari purkkia tonnikalaa ja purkillinen kermaa. Mausta mustapippurilla ja ripauksella suolaa. Kiehauta. Valuta valmis pasta. Lisää kastike, parmesaaniraaste ja tuore basilika. 

Siinäpä se. Vielä parempaa tämä on kun sekaan sulattaa mustapekkaa. Vaan saako sitä juustona enää?

Kun paras tausta kuvalle löytyy terassin lattialta, on kuvausassari heti apajilla.