Yllätysvieraan suklaakakku

 Kesä on ihanaa aikaa. Sitä odotellaan koko pitkä talvi ja heräävä kevät ja siinä se vihdoin on. On lomat ja joutilaat päivät. Kesätapahtumat, huvipuistot, uintiretket ja toripöytien kotimaiset ja takuutuoreet herkut. On myös ihanat kesävieraat, jotka joskus tupsahtavat kylään lyhyelläkin varoitusajalla. Niihin hetkiin kun kahvipöytään pitää taikoa jotain helppoa, nopeaa ja suussasulavaa herkkua, on tämä suklaakakku. Raaka-aineet todennäköisesti löytyvät suoraan kaapista ja valmistumiseen menee reilu puoli tuntia. Kakun voit paistaa vierasvaraksi myös etukäteen ja pakastaa, silloinhan se on tarjoiluvalmis heti sulatuksen jälkeen. Ripottele kakun päälle tomusokeria ja kuorruta se kauden tuoreilla marjoilla. Suklaakakku maistuu varmasti kaikille kun tarjoat sen kaverina vielä vaniljajäätelöä.

HELPPO JA NOPEA SUKLAAKAKKU

150 g voita

2 dl sokeria

2 kananmunaa

1 1/2 dl vehnäjauhoja

3/4 dl kaakaojauhetta (tummaa)

2 tl vanilliinisokeria

1 tl leivinjauhetta

Sulata voi miedolla lämmöllä kattilassa. Ota kattila liedeltä, sekoita joukkoon sokeri ja kananmunat. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinan sekaan. Sekoita taikina tasaiseksi. Kiinnitä leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle ja kaada taikina vuokaan. Paista 200 asteessa 15-20 minuuttia. Kakku saa jäädä sisältä hieman taikinamaiseksi. Tarjoa kakku tuoreiden marjojen ja vaniljajäätelön kera