15 erilaista makeaa täytettä joulutorttuihin - sisältäen mm. appelsiinia, pätkistä ja nutellaa

Me ollaan aina tehty tortut luumumarmeladilla. Vasta viime tai toissa jouluna kokeiltiin omena-kanelimarmeladia kun se oli vielä aika uusi juttu. Sitten tuli vihreä kuula villitys torttuihin, mutta kuulathan ei kestä paistoa joten niitä ei kannata uuniin laittaa (ei toiminut ainakaan mulla). Kuulat voisi toimia tortun päällä, jos puolikkaan laittaa valmiiksi paistetun tortun päälle..

Tuunaamalla perinteistä joulutorttua saa aikaan uusia erilaisia makuja ja vaihtelua joulun kahvipöytään tai pikkujouluihin! Makeiden täytteiden viereen sopii myös erilaiset suolaiset täytteet, joista ajattelin tehdä vielä erillisen postauksen myöhemmin..

Makeista täytteistä omiksi suosikeiksi tuli mustikkaiset täytteet, mansikka-vanilja ja pätkis. Kaikki tortut oli kyllä herkullisia ja makeannälkä lähti taas vähäksi aikaa torttuja maistellessa..

Tässä siis 15 makeaa täytettä joulutorttuihin:

Aina yhtä herkullinen appelsiinimarmeladi sopii myös torttujen täytteeksi.
Lusikallinen vaniljatuorejuustoa ja paiston jälkeen päälle aseteltu tuore mansikka tuo kesän maun myös joulupöytään!
1 tl vaniljatuorejuustoa ja 1 tl nutellaa sekoitetaan ja siitä syntyy yhdelle tortulle makea suklainen täyte. Tortun voi viimeistellä suklaaraidoilla.
Mustikkatäyttis oli ihan uusi tuttavuus, mutta se sopii täytekakkujen lisäksi myös torttuihin. Viimeistele täyteläisen mustikkaiset tortut valkosuklaaraidoilla.
Makea mansikkamarmeladi toimii aina.
Minijoulutortut tehdään jakamalla perinteisen tähtitortun levy vielä neljään osaan. Päällä nokareet luumuhilloa.
Mantelia, papaijaa ja ananasta sisältävä tuorejuusto sai kaverikseen toffeeraidat. Mielenkiintoinen makuyhdistelmä!
Omena-kanelimarmeladi kuuluu suosikkeihini.
Tähän torttuun on laitettu lusikallinen vaniljatuorejuustoa ja tuoreita pensasmustikoita. Oikein hyvä!
Viikunamarmeladi oli ihan uusi tuttavuus. Toimii tortussa, mutta ei voita kuitenkaan luumua.
Vadelma maistuu aina!
Tässä tortussa tuorejuuston seassa on polkarakeita. Rakeet sulavat uunissa tuorejuuston sekaan.
Täytteessä tuorejuustoa ja paiston jälkeen lämpöiseen täytteeseen on upotettu pätkiskarkkeja, jotka sulavat osittain täytteen sekaan. Koristele suklaalla ja tomusokerilla.
Sitruunaista tuorejuustoa ja paiston jälkeen koristelu lakritsinpaloilla. Tähän sopisi vielä lakritsikastike päälle..
Piparitäytetorttu. Täyte n. kahdelle tortulle: 50 g voita, 50 g sokeria, 1 rkl vaniljakreemijauhetta ja 1 tl piparkakkumaustetta. Sekoita kaikki sekaisin ja täytä torttu. Hienonna tortun päälle vielä yksi piparkakku. Ripottele valmiin tortun päälle tomusokeria.

Siinäpä uusia ideoita jouluksi! Tuliko sinulle uutta suosikkia vai onko perinteinen luumu ainoa oikea täyte?