80-luvun teemakakku

Tein työkaverille 80-luvun teemakakun, jonka sisällä on kolmen hedelmän täyte. 80-luvulla muodissa olleet hedelmäkakut toivat idean täytteeseen, johon käytin mangomoussea, aprikoosihilloa ja persikanpaloja.

Koristelussa halusin tuoda esiin ajan mukaisia asioita: Pac-Man, kasetit, rullaluistimet ja glitteriä muistuttamaan discomusiikin kulta-ajoista. Laktoosittoman kakun saat käyttämällä laktoosittomia maitotuotteita ja voita. Gluteenittoman kakun saat vaihtamalla jauhot gluteenittomiin.

80-LUVUN TEEMAKAKKU | 20 hlö

Pohja

  • 6 isoa kananmunaa
  • 3 dl sokeria
  • 3 dl vehnäjauhoja

Täyte

  • 4 dl vispikermaa
  • 2 prk (400 g) mangorahkaa (Arla)
  • 250 g persikkakuutioita
  • aprikoosihilloa

Voikreemi

  • 130 g voita
  • 4 dl tomusokeria

Kostutus

  • 5 dl vettä
  • 0,5 dl sokeria

Kuorrutus

  • 750 g violettia sokerimassaa (käytin Renshaw Extra merkkistä)
  • + koristeisiin sokerimassaa
  • mahdollisia elintarvikevärejä ja elintarvikeglitteriä

Aloita valmistamalla kakkupohja. Vaahdota munat ja sokeri paksuksi vaahdoksi (n. 10-15 min). Sekoita jauhot varovasti joukkoon. Kaada taikina voideltuun kakkuvuokaan (Ø 24 cm) ja paista pohja 175 asteessa n. 50 min.

Kumoa hieman jäähtynyt kakkupohja alustalle ja anna sen jäähtyä täysin. Vaahdota kerma ja lisää joukkoon rahka. Valmista kostutusvesi: kiehauta osa vedestä ja liuota sokeri sen joukkoon. Lisää loppu vesi kylmänä.

Leikkaa pohja kolmeen osaan. Kostuta kakkulevy, levitä mangomoussea päälle ja seuraavaksi hilloa. Ripottele persikanpaloja hillon päälle. Toista samalla tavoin seuraava kerros. Jätä kakkupohjan pohjalevy päällimmäiseksi, jotta saat kakulle tasaisen pinnan. Muista myös kostuttaa päällimmäinen levy.

Vatkaa voikreemin pehmeä voi ja tomusokeri kunnon vaahdoksi. Kreemaa kakun pinta niin, että pohjaa ei näy mistään. Laita kakku jääkaappiin jähmettymään vähintään pariksi tunniksi. Päällystä kakku lopuksi kaulitulla sokerimassalla ja koristele haluamillasi koristeilla.

Vinkkejä sokerimassan käsittelyyn!

Sokerimassakoristeet kannattaa valmistaa jo paria päivää ennen kakun koristelua. Koristeiden on hyvä kuivahtaa ennen niiden laittoa kakun päälle.

Koristeet voi liimata elintarvikeliimalla, jota saa isommista marketeista tai leivontakaupoista.

Voikreemin tarkoitus on pitää kosteus pois sokerimassasta ja sen takia sillä suljetaan kakun pinta. Kuorrute alkaa sulamaan, jos se saa kosteutta. Sokerimassoissa on myös jonkin verran eroja, toiset massat reagoivat helpommin kosteuteen kuin toiset.

Säilytä aina sokerimassalla kuorrutettu kakku ilman kupua kylmässä! Kuvun sisälle kertyy kosteutta ja kuorrute voi alkaa sulamaan.

Sokerimassaa kaulittaessa kannattaa käyttää hieman tomusokeria alustan päällä, jotta massa ei jää kiinni. Silikonialustat ovat myös käteviä!