Joulukalenteri, luukku 3: Appelsiini-suklaa cake pops

Joulukalenterin kolmas luukku, olkaa hyvä! Suklaisella teemalla jatketaan. Appelsiinin ja suklaan makuyhdistelmä on voittamaton!

APPELSIINI-SUKLAA CAKEPOPS

Taikina

  • 2 kananmunaa
  • 2,5 dl sokeria
  • 3,75 dl vehnäjauhoja
  • 1,5 rkl kaakaojauhetta
  • 1,5 tl leivinjauhetta
  • 0,5 tl vaniljasokeria
  • 1,25 dl maitoa
  • 100 g margariinia sulatettuna

Lisäksi

  • 125 g appelsiinituorejuustoa
  • 2 rkl leivontamargariinia
  • 1 dl tomusokeria

Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Vaahdota munat ja sokeri. Yhdistä kuivat aineet ja sulata margariini. Lisää vuoroin jauhoja (siivilän läpi) ja maitoa. Lisää lopuksi joukkoon sulatettu margariini.

Levitä taikina tasaisesti nuolijan kanssa uunipellille leivinpaperin päälle, joka nurkkaan asti. Tasoita pinta. Paista 15-20 minuuttia uunin keskitasossa, kunnes taikinalevy on kypsä.

Jäähdytä uunista otettu taikinalevy. Pilko taikina monitoimikoneeseen ja murskaa taikina muruiksi. Lisää joukkoon tuorejuusto, margariini ja tomusokeri. Sekoita ainekset hyvin. Anna seoksen seistä tunti jääkaapissa.

Kuorrutus

Pyörittele massasta palloja ja työnnä tikut palloihin. Sulata suklaa pinnoitetussa kattilassa tai mikrossa miedolla lämmöllä. Dippaa tikkarit sulassa suklaassa ja kopista ylimääräiset suklaat pois. Anna suklaan jähmettyä minuutti ja koristele sitten strösseleillä ja nonparelleilla. Laita tikkarit jääkaappiin sen ajaksi, kunnes kuori on täysin kovettunut.

Tikkaritikkuja pitäisi löytyä askartelu- ja leivontakaupoista.