Arkiruokaa: Nachopelti

Perjantai-illan ratoksi tehtiin herkullista nachopeltiä. Peltiin päätyi maissilastujen lisäksi maustettua jauhelihaa, taco- ja juustokastiketta, punasipulia ja tomaattiviipaleita. Jauhelihan voit myös korvata mustapavuilla! Suosittelen kokeilemaan nachopeltiä, jos tykkäät meksikolaistyylisestä ruoasta!

NACHOPELTI

Ainekset

  • 400 g kevyt jauhelihaa
  • 250 g maissilastuja
  • 1 rkl chilikastiketta
  • 1 tl kuivattua oreganoa
  • 1 tl sipulijauhetta
  • 1 tl juustokuminaa
  • 1 tl valkosipulijauhetta
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 2 rkl tomaattipyrettä
  • ½ tl suolaa
  • 1 tl mustapippurirouhetta
  • 1 prk (300 g) valmista tacokastiketta
  • 1 prk (300 g) valmista juustokastiketta
  • 1 punasipuli
  • 3 keskikokoista tomaattia
  • pinnalle juustoraastetta 

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Ruskista jauheliha paistinpannussa ja mausta jauheliha. Lisää joukkoon chilikastike ja tomaattipyree. Kuori punasipuli ja viipaloi ohuiksi siivuiksi. Viipaloi myös tomaatit. 

Vuoraa uunipelti leivinpaperilla ja lado puolet maissilastuista pellille. Lisää maissilastujen päälle jauheliha, tomaatti- ja sipuliviipaleet. Lusikoi pinnalle taco- ja juustokastikkeet. Ripottele päälle loput maissilastut ja juustoraastetta.

Paista uunissa kunnes juusto on saanut väriä, noin 10-15 minuuttia.

Klikkaa tähteä, jos tykkäsit reseptistä!