Aura-päärynä-jogurttipiirakka

Aura-päärynä-jogurttipiirakka, mikä tuoksu ja maku! Tykkään käyttää aurajuustoa ruoanlaitossa ja auran ja makean hedelmän yhdistelmä on omaan makuun todella hyvä. Pehmeyttä piirakan makuun tuo luonnonjogurtti.

Tein piirakan pitkään suorakulmaiseen vuokaan ja en saanut ihan kaikkea muna-kermaseosta mahtumaan mukaan. Piirakka sopiikin paremmin 26-28 cm:n pyöreään piirakkavuokaan. Nyt on hyvä aloittaa viikonloppu herkutellen. 😊

Katso myös muut suositut suolaiset piirakat: koskenlaskijan jauheliha-paprikapiirakka, kana-vuohenjuustopiirakka porkkanapohjalla ja tacopiirakka raikkaalla salaatilla ja kastikkeilla.

Muistathan, että blogi löytyy jatkossa täältä: https://www.jannenkeittiossa.fi/

AURA-PÄÄRYNÄ-JOGURTTIPIIRAKKA

Pohja

  • 125 g luonnonjogurttia (Valio A+)

  • 120 g voita

  • 3 dl vehnäjauhoja

  • 0,25 dl kaurahiutaleita

  • 0,5 tl suolaa

Täyte

  • 3 keskikokoista päärynää

  • 1 pss (150 g) Aura murua

  • 3 dl juustoraastetta (esim. mozzarella tai sekoitus)

  • 2 kananmunaa

  • 125 g luonnonjogurttia (Valio A+)

  • 2 dl ruokakermaa

  • mustapippuria rouhittuna

  • yrttimaustetta

  • suolaa

Sekoita pohjan kuivat aineet sekaisin ja lisää jogurtti ja pehmeä voi. Sekoita ainekset hyvin sekaisin ja painele taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.

Kuori ja huuhtele päärynät. Pilko kaksi päärynää kuutioiksi ja viipaloi viimeinen päärynä. Ripottele kuutiot pohjan päälle ja ripottele päälle aurajuustoa ja juustoraaste. Sekoita sekaisin ruokakerma, jogurtti, kananmunat ja mausteet. Kaada seos piirakan päälle. Koristele piirakka päärynänviipaleilla ja auramurulla.

Paista piirakkaa uunin keskitasolla 225 asteessa noin 30 minuuttia tai kunnes piirakan pinta ja reunat ovat saaneet väriä. Voit loppua kohden alentaa uunin lämpöä 200 asteeseen alalämmölle, jotta pohja kypsyy myös varmasti.

https://www.jannenkeittiossa.fi/