Aura-päärynäpiirakka

Aurajuusto ja päärynä kulkevat käsikädessä ja täydentävät toistensa makuja. Aura tuo piirakkaan suolaisuutta ja päärynä makeutta. Tässä resepti olkaapa hyvät.

AURA-PÄÄRYNÄPIIRAKKA | 50 min | helppo

Ainekset

Pohja

  • 170 g puolikarkea vehnäjauho
  • 55 g ruisjauho
  • 150 g leivontamargariini
  • ¼ dl kylmä vesi

Täytteet

  • 2 keskikokoista päärynää
  • 125 g aurajuustoa
  • 2 dl ruokakerma
  • 1 kananmuna
  • 1 tl suola

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Valmista pohja. Sekoita keskenään jauhot ja pehmeä margariini. Lisää joukkoon kylmä vesi ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Voitele irtopohjavuoka (22 cm) ja painele taikina vuoan reunoille ja pohjalle. Esipaista pohjaa uunissa 10 minuutin ajan. 

Pilko päärynät (muista poistaa siemenkodat) ja lado esipaistetun pohjan päälle. Murusta aurajuusto päärynöiden päälle. Sekoita keskenään ruokakerma, kananmuna ja suola. Kaada seos muiden ainesosien päälle. Paista piirakkaa 30-40 min, kunnes piirakka on saanut väriä.

Anna piirakan tekeytyä hetki huoneenlämmössä ennen leikkaamista.