Banaani-kanelikierteet

Hyvää kansallista korvapuustipäivää! Tänään 4. lokakuuta on kansallinen korvapuustipäivä ja sen kunniaksi leivoin puustit uuteen muotoon. Kierteet on paistettu muffinipellillä paperisissa muffinivuoissa. Kierteiden välissä on fariinisokeria, banaania ja kanelia. Banaaniteemalla siis jatketaan vielä, edellisessä postauksessa tein maistuvia banaani-suklaalettuja.

Kierteet eivät sisällä maitoa eikä kananmunaa. Ne sopivat hyvin vegaaneille tai/ja allergisille.

BANAANI-KANELIKIERTEET (n. 17 kpl koosta riippuen)

Taikina

  • 2 ½ dl vettä
  • 1 pss kuivahiivaa
  • 1 tl suolaa
  • 1 dl sokeria
  • 2 tl kardemummaa
  • 7-8 dl vehnäjauhoja
  • 0,75 dl ruokaöljyä

Täyte

  • 1 isohko banaani
  • 3,5 rkl fariinisokeria
  • kanelia

Lämmitä neste yli kädenlämpöiseksi (+42 astetta) kuivahiivalle. Lisää nesteen joukkoon kuivahiiva, suola, sokeri, kardemumma ja ruokaöljy. Lisää jauhoja vähitellen samalla alustaen taikinaa. Jatka alustamista, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista.

Peitä kulho leivinliinalla ja jätä kohoamaan tunniksi lämpöiseen paikkaan.

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Kauli taikinasta suorakaiteen muotoinen levy. Murskaa banaani kulhossa haarukan avulla ja levitä tasaisesti levyn päälle. Ripottele päälle fariinisokeria ja (runsaalla kädellä) kanelia. Kääri taikina rullalle, leikkaa rullasta 2,5 cm:n levyisiä siivuja ja laita siivut paperisiin muffinivuokiin.

Paista uunin keskitasossa 10-15 minuuttia.

 

PS. Blogini Facebook sivuille pääset tästä ja Instagramiin tästä!

PPS. Ajattelin ilmoittaa täällä blogissakin, että oon hakenut leipuri-kondiittoriksi opiskelemaan. Jännää!